Roel Salden vertrekt als directeur verkeersleiding bij ProRail

Roel Salden vertrekt als directeur verkeersleiding bij ProRail

30-07-2021 In een intern bericht heeft ProRail op 29 juli 2021 bekendgemaakt dat Roel Salden weggaat als directeur verkeersleiding. Salden vertrekt per 1 september.

Roel Salden begon in september 2016 als directeur verkeersleiding bij ProRail. Daarvoor was hij achtenhalf jaar werkzaam als landelijk directeur verkeersmanagement en regionaal directeur droog bij Rijkswaterstaat. Ook heeft hij twaalf jaar bij de Ministerie van Economische Zaken gewerkt als manager van het taakveld duurzaamheid en samenleving.

Als directeur verkeersleiding en lid van het executive committee van ProRail houdt Salden zich bezig met de dagelijkse logistieke en operationele sturing van het treinverkeer. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de crisismanagement organisatie van ProRail. Zo ontwikkelde hij de visie logistiek, die een ICT sprong teweeg moet maken om de aankomende groei op het spoor te controleren.

In het interne bericht, in handen van SpoorPro, licht Salden zijn vertrek toe: ‘Op basis van de uitwerking van de opgave voor de verkeersleiding de komende jaren ben ik tot de conclusie gekomen dat ik niet de juiste persoon ben om deze opgave te realiseren. Ik ben veel meer een vernieuwer en veranderaar die zich richt op de ontwikkeling van een organisatie. De huidige opgave heeft een directeur nodig die met de organisatie en haar professionals de komende jaren de basis verstevigt.’ 

De raad van bestuur van ProRail meldt dat Salden zijn werk met veel enthousiasme en inzet heeft uitgevoerd en mooie resultaten heeft neergezet. Het bestuur respecteert de beslissing van de directeur om te vertrekken. Het is nog niet bekend wie Roel Salden gaat opvolgen.  

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook