Ron Borsboom

Ron Borsboom

Lid Raad van Bestuur en director product development bij DAF Trucks


Personalia

Naam: Ron Borsboom

Geboortejaar: 1961

Nationaliteit: Nederlandse

Is dit uw profiel en heeft u vragen, opmerkingen of wijzigingen? Neem dan contact met ons op. Contact

Huidige functies Ron Borsboom

  • 2002 - heden Lid Raad van Bestuur en director product development, DAF Trucks
  • - heden Bestuurslid, Stuurgroep TOA Werken in Brainport

Loopbaan Ron Borsboom

  • 2000 - 2002 Hoofd Ontwikkeling Voertuigen, DAF Trucks
Is dit uw profiel en heeft u vragen, opmerkingen of wijzigingen? Neem dan contact met ons op.

Overige vermeldingen

Sinds 1 december 2002 is Ron Borsboom benoemd tot directeur Productontwikkeling en lid van de hoofddirectie van vrachtwagenproducent DAF.

Daarvoor was Borsboom actief bij DAF Trucks als hoofd Ontwikkeling Voertuigen.

Product Development
Thans geeft Ron Borsboom als directeur Product Development leiding aan het ontwikkelingstraject bij DAF, waarbij vrachtwagens volgens de regels van Brussel steeds zuiniger, betrouwbaarder en comfortabeler moeten zijn.

Zo ontwikkelde Borsboom samen met zijn team de eerste Europese truck met Hybride aandrijving. De truck verbruikt minder brandstof en kan volledig elektrisch rijden.

Paccar
Tevens moet Ron Borsboom rekening houden met de wensen van het Amerikaanse moederbedrijf van DAF Paccar, dat in 2013 alle trucks 30 procent zuiniger wil hebben.

Euro 6 norm
De directeur productontwikkeling loopt bewust niet altijd voorop als het gaat om nieuwe trends. Hoewel alle grote truckfabrikanten momenteel een Euro 6 motor presenteren, doet DAF Trucks dat nadrukkelijk nog niet.

Europa stelt dat mortoren geen stikstofdioxiden en roetdeeltjes meer mogen uitstoten. De Euro 6-maatregel gaat in 2013 in. Daf bouwt nu nog motoren die voldoen aan de Euro 5-norm.

Volgens Borsboom is er voor vervoerders absoluut geen business case voor de motor.  ‘Voertuigen worden aanzienlijk complexer en duurder’, aldus Borsboom.

facebook