Ron van Oijen vertrekt als ceo bij Vivat

Ron van Oijen vertrekt als ceo bij Vivat

17-01-2020 Verzekeraar Vivat kondigt op 16 januari aan dat Ron van Oijen, in goed overleg met de verzekeringsmaatschappij, zijn functie als ceo neerlegt.

Per 31 januari 2020 vertrekt Ron van Oijen als ceo bij verzekeringsmaatschappij Vivat. Volgens Van Oijen voelt het met de aangekondigde verandering van eigenaar als een natuurlijk moment om het bedrijf te verlaten. ‘Het was een eer om Vivat te leiden in de afgelopen vier jaar en ik ben erg trots op wat we samen hebben bereikt’, aldus van Oijen. Vivat bevindt zich nu in een solide financiële positie en is goed voorbereid op de toekomst dankzij alle toegewijde collega's. Ik heb er vertrouwen in dat Vivat onder haar nieuwe aandeelhouder een nog sterkere speler zal worden op de Nederlandse verzekeringsmarkt’, besluit hij zijn verhaal.

In afwachting van de benoeming van een nieuwe ceo zal de rest van het bestuur de taken van Van Oijen overnemen. Daarbij krijgen ze hulp van gedelegeerd commissaris Maarten Dijkshoorn, voorzitter van de raad van commissarissen. Dijkshoorn: ‘Ron speelde een belangrijke rol in de uitgebreide transformatie van Vivat tot een toonaangevend, klantgericht en innovatief verzekeringsbedrijf. Ik wil hem persoonlijk en namens de raad van commissarissen bedanken voor zijn bijdrage aan Vivat en wens hem veel succes in de toekomst.’

> Lees ook: Maarten Dijkshoorn in 2017 over zijn eerste 100 dagen als president-commissaris bij Vivat.

Onder voorbehoud van De Nederlandsche Bank zal de afronding van de acquisitie van Vivat door Athora naar verwachting plaatsvinden in het eerste kwartaal van 2020.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook