Rudy van der Meer vertrekt als president-commissaris Imtech

Rudy van der Meer vertrekt als president-commissaris Imtech

21-05-2013 Rudy van der Meer is niet beschikbaar voor een volgende termijn als voorzitter van de raad van commissarissen van Imtech.

Na het afscheid van CEO René van der Bruggen en CFO Boudewijn Gerner is Van der Meer de derde topman die vertrekt bij de voormalige groeibriljant van de Amsterdamse beurs.

In maart 2013 liet Van der Meer nog weten in principe in aanmerking te willen komen voor een nieuwe termijn van vier jaar. Hij voegde daar een voorbehoud aan toe: "Tenzij aandeelhouders vinden dat ik er een potje van heb gemaakt. Die signalen hebben mij niet bereikt". De kentering in het standpunt van Van der Meer duidde er waarschijnlijk op dat aandeelhouders hem toch mede verantwoordelijk houden voor de afwaarderingen op Duitse en Poolse projecten. Imtech moest € 370 miljoen afboeken, waardoor het beursfonds € 800 miljoen aan beurswaarde verloor.

Rudy van der Meer treedt per 28 juni 2013 af. Wie hem gaat opvolgen als president-commissaris is nog niet bekend.

In april 2013 is Van der Meer tevens afgetreden als voorzitter van de raad van commissarissen van EBN (Energie Beheer Nederland). Hein van Oorschot is aangesteld als opvolger van Rudy van der Meer. Rien Zwitserloot is aangetreden als nieuwe commissaris EBN.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook