Wijzigingen raad van bestuur Enexis Groep

Wijzigingen raad van bestuur Enexis Groep

24-06-2020 Op 24 juni 2020 maakt Enexis Groep bekend dat de raad van bestuur uitgebreid wordt met de komst van Rutger van der Leeuw en Jeroen Sanders. De raad van bestuur zal hiermee uitgebreid worden naar vier leden.

Per 1 september zal Rutger van der Leeuw als chief operating officer toetreden tot de raad van bestuur en Jeroen Sanders als chief transition officer. Van der Leeuw zal als coo verantwoordelijk zijn voor alle technische en klantoperaties om klimaatdoelen te realiseren. Hij heeft al een brede ervaring met het volledige operationele proces bij Enexis als directeur klant & markt en directeur infra bij Enexis Netbeheer. Daarvoor vervulde Van der Leeuws verschillende managementposities bij KPN.

Als chief transition officer zal Jeroen Sanders zich richten op de toekomst van het energiesysteem en alles wat er nodig is om Enexis klaar te maken om snel op ontwikkelingen in te kunnen spelen. Sanders is sinds 2017 werkzaam als directeur ICT bij Enexis Groep. Daarvoor was hij algemeen directeur van Endinet, manager duurzaam bij Fudura en vervulde hij diverse managementposities bij Essent en Edon. 

Verder maakt Enexis bekend dat Maarten Blacquière zijn taken als chief financial officer begin 2021 zal overdragen. ‘Na acht jaar mede leiding te hebben gegeven aan Enexis voelt dit voor mij als een natuurlijk moment om het stokje over te gaan dragen’, zegt Blacquière. ‘Met een uitgebreide raad van bestuur die met Enexis de volgende fase van de energietransitie ingaat breekt er een nieuwe periode aan. Ik wil daarin zorgen voor continuïteit en tevens de ruimte geven aan een nieuw team.’ Mariëlle Vogt zal Blacquière opvolgen en treedt begin 2021 toe tot de raad van bestuur. Vogt werk ruim drie jaar als directeur financiën bij Enexis. Voorheen werkte zij als financieel directeur bij de TU Delft en vervulde zij diverse financiële posities bij KPN.

Piet Moerland, voorzitter van de raad van commissarissen van Enexis, is verheugd met de komst van de drie nieuwe leden en bedankt Blacquière voor zijn leiding. ‘Met dit versterkte leiderschapsteam maken we de organisatie klaar voor de transformatie die nodig is en borgen we continuïteit binnen de organisatie. We zijn Maarten zeer erkentelijk voor zijn belangrijke bijdrage’, aldus Moerland. 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook