Sjoerd Vollebregt over toen en nu

Sjoerd Vollebregt over toen en nu

02-10-2007 Toen: CEO StorkNu: zelfde functie"Het is niet aan mij om te oordelen over de beurskoers. Dat is aan de investeerders. Maar ten tijde van het dieptepunt van de koers, voorjaar 2003, was het aandeel duidelijk ondergewaardeerd. Onbegrijpelijk, want er waren briljante marktposities opgebouwd. Tegelijkertijd raakte de kas steeds beter gespekt. Op een zeker moment was de liquiditeit op de bank bijna hoger dan de beurswaarde." (Management Scope, april 2004)

In de afgelopen 3,5 jaar sinds het interview, is er met Stork wel heel veel gebeurd. De hedgefunds Centaurus en Paulsen hebben het bedrijf veel ellende bezorgd. Hoe heeft het zover kunnen komen?

"Die oude uitspraak is vooral een observatie, gebaseerd op de kracht van het toenmalige herstel dat iedereen verraste. De transparantie voor de aandeelhouders van de onderliggende ontwikkelingen op korte en lange termijn en het daarbij passende verdienvermogen, wordt ook bij onze onderneming steeds beter, maar kan nooit helemaal perfect zijn. Dit is het gevolg van vooral commerciële en concurrentieoverwegingen. Hierdoor ontstaan in een steeds betere economie een groter risico op speculatie, beoordelingen met een roze bril, of moeite om het risicoprofiel te doorgronden. Het vergt bij Stork de laatste periode daardoor heel veel extra tijd om goede suggesties van relatieve buitenstaanders te scheiden van de minder goede. Dit gaat uiteindelijk ten koste van het tempo van de uitbouw van de onderneming tijdens de groeifase in de economie en operationele scherpte."

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook