IJslands bedrijf breidt belang Stork uit

IJslands bedrijf breidt belang Stork uit

19-06-2007 Vleesmachinefabrikant Marel uit IJsland breidde zijn aandelenbelang in Stork uit van 8 naar 11 procent. Het bedrijf dat samenwerkt met Stork Food Systems aast volgens het FD van 19 juni op een plek in de raad van commissarissen.

In een interview met Management Scope in 2004 voorzag Vollebregt grote groei kansen voor de divisie Food Systems, die toen nog Poultry & Food heette. “We zijn nu nummer één in de primaire en secundaire verwerkingvan pluimvee. Daarachter ligt nóg een stuk: verwerking tot convenience food. Daar is een marktgroei mogelijk van vijf, misschien zes procent, want steeds meer mensen kopen panklare maaltijden. En wat je voor pluimvee doet, kan net zo goed voor vis en vlees, dus we kunnen groeien in aanpalende activiteiten. Zo kun je Prima een divisie opbouwen met een omzet van meer dan een half miljard.” Lees het INTERVIEW met Sjoerd Vollebregt, uit Management Scope.

Het door Vollebregt in 2004 voorspelde half miljard werd in 2006 nog niet behaald, de omzet was in dat jaar bij Food Systems: 326 miljoen euro. Food is één van de drie divisies van Stork (ten tijde van het interview van Vollebregt met Management Scope waren het er nog vijf). Marel uit IJsland is net als de hedgefunds Centaurus en Paulsen, die al ruim een jaar in conflict zijn met Stork, vóór opsplitsing van het concern.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook