Sophie Bechu nieuwe Chief of Operations Philips

Datum: 22-09-2016

Sophie Bechu nieuwe Chief of Operations Philips

Koninklijke Philips heeft Bechu benoemd tot Chief of Operations en lid van het Executive Committee.

Benoeming
Sophie Bechu vervult de positie van Chief of Operations bij Philips met ingang van 1 september 2016 en zal direct rapporteren aan CEO Frans van Houten. Met deze benoeming vervangt Bechu Pasquale Abruzzese, die Philips in mei 2016 om persoonlijke redenen verliet.

HealthTech
Bechu is voorheen gedurende dertig jaar werkzaam geweest bij IBM, waar zij laatstelijk de functie van VP Strategic Outsourcing, North America Delivery vervulde. De benoeming van Bechu is het laatste voorbeeld van de inspanningen van Philips om beter te kunnen inspelen op HealthTech.

Raad van Bestuur
Bestuursvoorzitter Frans van Houten zegt blij te zijn dat Bechu aan boord komt bij het bedrijf op een belangrijk moment, nu de focus op de technologie in de gezondheidszorg wordt uitgebreid. 'Sophie heeft uitgebreide ervaring met operations, dienstverlening, inkoop, supply chain, kwaliteit, engineering en strategische outsourcing en ik ben ervan overtuigd dat ze haar ervaring zal gebruiken om het bedrijf vooruit te helpen', aldus Van Houten.

Reactie Bechu
'Ik ben blij om deel uit te maken van Philips en voort te kunnen bouwen op een groot deel van het belangrijke werk dat al is geleverd', aldus Bechu. Ik ben ervan overtuigd dat mijn ervaring bij operations, inkoop en kwaliteit zal helpen bij de ambitie van Philips om de leidende positie in de technologie van de gezondheidszorg uit te breiden.'

Top 100 Corporate Vrouwen