Signify N.V.

Hier vindt u informatie over Signify N.V. en zijn functionarissen.

  • Beurscode: LIGHT (Aex)
  • Signify is oorspronkelijk een divisie van Koninklijke Philips N.V.
  • Het hoofdkantoor van Signify: High Tech Campus 45, Eindhoven
  • De naam Philips wordt door Signify nog steeds als merknaam gevoerd
  • Wereldwijd heeft het bedrijf meer dan 53 miljoen connected lichtpunten

Over Signify

Signify is een producent van lichtbronnen, dat oorspronkelijk een divisie van Koninklijke Philips N.V. is. Voorheen opereerde Signify onder de naam Philips Lighting. Onder die naam ging het bedrijf in 2016 naar de beurs, waarna de bedrijfsnaam in mei 2018 veranderd werd in Signify. De lichtbronnenproducent voert nog steeds de merknaam Philips. Het hoofdkantoor van Signify staat in Eindhoven.

De producent van lichtbronnen richt zich op de algemene verlichtingsmarkt. Het assortiment van Signify bestaat uit onder andere halogeenlampen, LED-lampen en HID-lampen, maar ook armaturen vallen binnen het assortiment. Zowel consumenten als professionele gebruikers zijn klanten van Signify. Het bedrijf heeft meer dan 53 miljoen connected lichtpunten wereldwijd. Deze connected lichtpunten maken duidelijk hoe een gebouw gebruikt wordt. Op deze manier kan het energieverbruik verbeterd worden en de verlichting, klimaatbeheersing, schoonmaak en ruimtegebruik geoptimaliseerd worden. 

De geschiedenis van Signify

In 1891 werd Philips opgericht als gloeilampenfabrikant, dat tegenwoordig een elektronicaconcern is. Het bedrijf kwam in 1946 met hoofdindustriegroepen (voorloper van een divisie), waarvan Light er een was. Ruim twintig jaar later, in 1988 werden de hoofdindustriegroepen onderverdeeld in drie divisies, waaronder Philips Lighting. Moederbedrijf Philips nam in de jaren daarna verschillende bedrijven over, waardoor Philips Lighting de marktpositie probeerde te versterken door het Belgische Massive en Amerikaanse Genlyte Group over te nemen. 

De meerderheid van de aandeelhouders van Philips stemde in 2015 voor een afsplitsing van Philips Lighting, wat het bedrijf zelfstandig maakte. Toen het bedrijf in mei 2016 besloot naar de Amsterdamse beurs te gaan, was een van de afspraken de naam te veranderen nadat Philips geen controlerend belang meer had. Dat resulteerde op 15 mei 2018 in de naam Signify. 

Organisatiestructuur Signify

Signify hanteert een two tier bestuur, wat inhoudt dat er een scheiding is tussen de directie en de toezichthouders. De directie wordt aangeduid als raad van bestuur en de toezichthouders zijn leden van de raad van commissarissen.

 

Interviews Signify

Investor relations gaat over investeren in investeerders

Investor relations gaat over investeren in investeerders

Hoe is het in Nederland gesteld met investor relations (IR)? Zijn die goed belegd bij de iro, de investor relations officer? Hoe zit het met het mandaat van de iro en voldoet hij of zij aan de verwachtingen van nu? Jesse Thiel van IR-communicatieplatform Q4 Inc. gaat in een serie artikelen voor Management Scope op zoek naar antwoorden op die vragen. Dit keer komt de IR-functionaris zelf aan het woord. ‘Verschillende stakeholders zullen gaan investeren met uitgesproken doelen. Dat verandert onze rol als deelnemer aan gesprekken met die investeerder.’

Meer Interviews Signify

Bestuurders in het nieuws

facebook