Wijzigingen raad van commissarissen KPN

Wijzigingen raad van commissarissen KPN

07-12-2021 KPN heeft op 7 december bekendgemaakt dat er wijzigingen gaan plaatsvinden in de raad van commissarissen. Zo vertrekt Duco Sickinghe in 2022 als voorzitter, volgt Gerard van de Aast hem op en worden Kitty Koelemeijer en Chantal Vergouw voorgedragen als nieuwe leden.

Duco Sickinghe is sinds 2014 lid van de raad van commissarissen en sinds 2015 president-commissaris. Hij treedt af na de algemene vergadering van aandeelhouders op 13 april 2022, aan het einde van zijn tweede en laatste termijn. Gerard van de Aast, lid van de raad van commissarissen van KPN sinds 14 april 2021, volgt hem op als president-commissaris.

Naast Duco Sickinghe vertrekt ook Claudia Zuiderwijk, lid van de raad van commissarissen sinds 2014. Om deze vacatures op te vullen worden Kitty Koelemeijer en Chantal Vergouw voorgedragen als nieuwe leden.

Kitty Koelemeijer is hoogleraar aan de Nyenrode Business Universiteit. Ze heeft een sterke achtergrond in marketing, supply chain management, innovatie, digitale transformatie, detailhandel en e-commerce. Daarnaast is ze commissaris bij Brunel, B&S Group, CB Logistics en Intergamma. Haar voordracht komt vanuit de centrale ondernemingsraad. 

Chantal Vergouw is sinds 2016 directievoorzitter van Interpolis en heeft zo'n twintig jaar ervaring in de banken- en verzekeringssector. Zij heeft uitgebreide kennis opgedaan op gebieden als digitalisering, klantenservice, operations, marketing, branding en omnichannel-verkoop naar B2C- en B2B-markten. Daarnaast is zij momenteel voorzitter van de raad van toezicht van de Dierenbescherming en commissaris bij Eureko Sigorta. 

De raad van commissarissen en de raad van bestuur zijn de Duco Sickinghe en Claudia Zuiderwijk erkentelijk voor hun waardevolle bijdrage aan KPN. Zij verheugen zich op de samenwerking met Kitty Koelemeijer en Chantal Vergouw.

Beide voordrachten worden besproken tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 13 april 2022.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook