Sophie Vandebroek voorgedragen als commissaris van Wolters Kluwer

Sophie Vandebroek voorgedragen als commissaris van Wolters Kluwer

31-01-2020 Op 31 januari 2020 kondigt de Nederlandse uitgeverij Wolters Kluwer aan Sophie Vandebroek voor te dragen als nieuw lid van de raad van commissarissen. Tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 23 april 2020 zal haar voordracht besproken worden. 

Frans Cremers, voorzitter van de raad van commissarissen van Wolters Kluwer, is zeer verheugd Sophie Vandebroek voor te kunnen dragen voor benoeming tot de raad van commissarissen. ‘We kijken ernaar uit om te profiteren van haar uitgebreide ervaring bij grote technologiebedrijven. Ze zal diepgaande kennis brengen in het creëren en toepassen van technologieën die groei stimuleren’, aldus Cremers.

Sophie Vandebroek heeft elektrotechniek aan Cornell University gestudeerd en behaalde haar masterdiploma in elektromechanica aan de KU Leuven. Van 2006 tot 2016 was zij chief technology officer en vice-president bij Xerox. Hierna bekleedde zij diverse functies bij IBM, waaronder als chief operating officer IBM Research, vice-president IBM Industry Research en vice-president Emerging Technology Partnerships. Momenteel bekleedt Vandebroek verschillende bestuursfuncties bij onder andere IDEXX. Daarnaast is ze hoogleraar aan het Massachussets Institute of Technology (MIT), waar ze eveneens lid is van de adviesraad van de decaan van engineering.

Vandebroek volgt Fidelma Russo op. Russo stelde zich wegens andere verplichtingen niet beschikbaar voor een vervolgtermijn en  trok zich einde 2019 terug uit de raad van commissarissen.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook