Stepan Breedveld nieuw lid RvB Ordina

Stepan Breedveld nieuw lid RvB Ordina

18-10-2010 Ordina breidt de Raad van Bestuur uit met de benoeming van Stepan Breedveld. Hij zal vanaf 15 november 2010 starten als statutair bestuurder bij de IT-dienstverlener.

De 43-jarige Stepan Breedveld zal als lid van de raad van bestuur van Ordina verantwoordelijk worden voor de activiteiten in Nederland. Hij zal zich gaan richten op resultaatverbetering van de gehele organisatie, aldus Ordina.

The Boston Consultancy Group
Voor zijn benoeming bij de automatiseerder was Breedveld ruim vijftien jaar werkzaam bij The Boston Consultancy Group (BCG). Daar was hij onder meer betrokken bij het ontwikkelen van strategieën en resultaatverbetering voor toonaangevende telecom-, IT- en technologiebedrijven in zowel binnen- als buitenland.

Strategische koers Ordina
Stepan Breedveld's aanstelling bij de IT-dienstverlener is volgens Ordina een logisch gevolg van de strategische koers van het bedrijf. De automatiseerder sloot het afgelopen half jaar af met een verlies van 9,1 miljoen euro, vanwege het uitblijven van orders vanuit de overheid en de financiële sector.

ING order
Ook aandeelhouder en huisbank van Ordina ING uitte eerder dit jaar nog zijn zorgen over de financiële positie van de automatiseerder. Het voortbestaan van het bedrijf zou wel eens in het gedrang kunnen komen, wanneer de bank een groot ICT project aan Ordina zou annuleren. 

Concurrentiepositie Ordina

Volgens Ordina zorgt Breedveld's toevoeging ervoor dat CEO Ronald Kasteel en CFO Bart de Jong zich nu volledig kunnen gaan focussen op hun kerntaken. Dit om de groei en de concurrentiepositie te verbeteren, zo stelt Ordina.

Benoeming Breedveld
De benoeming van Stepan Breedveld, als lid van de raad van bestuur, zal voor de aankomende Algemene Vergadering van Aandeelhouders worden geagendeerd.

Lees ook:
> Biografie Stepan Breedveld, lid RvB Ordina
> Interview Ronald Kasteel: 'ik ben geen alleenheerser'
> Biografie Johan van der Werf, commissaris Ordina
> Ordina verkoopt dochterondernemingen ORMIT
> Ordina versterkt financiële positie

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook