Steven van Rijswijk nieuwe ceo ING Groep

Steven van Rijswijk nieuwe ceo ING Groep

19-06-2020 ING Groep heeft op 19 juni bekendgemaakt dat Steven van Rijswijk per 1 juli 2020 is benoemd als chief executive officer. Hij volgt Ralph Hamers op.

Al 25 jaar is Steven van Rijswijk werkzaam bij ING, waarvan sinds 2017 als chief risk officer en lid van het bestuur. In 1995 startte Van Rijswijk bij ING, waar hij onder andere werkte voor afdelingen voor kapitaalmarkten en fusies en overnames. Van Rijswijk volgt Ralph Hamers op, wiens vertrek op 19 februari 2020 bekend werd gemaakt. Hamers wordt ceo van de Zwitserse bank UBS.

Steven van Rijswijk is trots en dankbaar voor het vertrouwen dat de raad van commissarissen in hem heeft uitgesproken. ‘Na zoveel jaren met onze collega's en klanten over de hele wereld te hebben gewerkt, kijk ik ernaar uit om verder te bouwen aan onze inspanningen om ING te versterken en onze positie als een van de toonaangevende digitale banken van Europa te versterken’, aldus Van Rijswijk. 

De procedure voor het vinden van een nieuwe chief risk officer is opgestart. Tot de vacature is opgevuld, zal cfo Tanate Phutrakul op bestuursniveau verantwoordelijk zijn voor risk. Karst Jan Wolters, momenteel chief risk officer bij ING Wholesale Banking, zal op ad interim basis de dagelijkse activiteiten op zich nemen.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook