Steven Zaat volgt Frédéric Gagey op als cfo Air France-KLM

Steven Zaat volgt Frédéric Gagey op als cfo Air France-KLM

06-05-2021 Air France-KLM maakt bekend dat Steven Zaat op 1 juli dit jaar Frédéric Gagey opvolgt als group cfo. Dat brengt het bedrijf op 6 mei 2021 naar buiten middels een persbericht.

Frédéric Gagey gaat met pensioen, en verlaat zijn huidige functie als cfo per 1 juli 2021. In Steven Zaat, huidig cfo van Air France, heeft het bedrijf een opvolger gevonden. Ben Smith, ceo Air France-KLM: ‘Steven Zaat is een sterke leider wiens brede ervaring en uitgebreide financiële kennis van de groep en haar luchtvaartmaatschappijen hem kwalificeren om leiding te geven aan onze financiële gebieden. Hij is perfect voorbereid en ik heb er alle vertrouwen in dat hij een uitstekenede cfo zal zijn om ervoor te zorgen dat Air France-KLM deze crisis overwint en voorbereid is op het herstel en haar leiderschap in de branche herwint.’

Smith bedankt tevens Frédéric Gagey voor zijn impact op Air France-KLM. ‘Hij heeft een sleutelrol gespeeld in zijn laatste functie als cfo van de groep, en in de uitzonderlijk moeilijke periode die we nog doormaken heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij het verzekeren van het financiële voortbestaan van Air France-KLM, onder meer door de onderhandeling en uitvoering van onze financiële ondersteuningsplannen’, aldus Smith. Gagey en Zaat werken samen om een naadloze overgang te bewerkstelligen.

Steven Zaat is momenteel cfo van Air France. Hij heeft meer dan twintig jaar ervaring in de luchtvaartsector. Na verschillende functies bij AkzoNobel kwam Zaat in 2000 in dienst bij KLM waar hij verschillende financiële functies bekleedde binnen Engineering & Maintenance divisie. In 2014 trad Zaat toe tot de Air France-KLM Group, waar hij een jaar later svp corporate control werd. Sinds 2019 is hij cfo van Air France.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook