Susan Swarte nieuwe financieel directeur TNO

Susan Swarte nieuwe financieel directeur TNO

09-06-2021 TNO maakte op 9 juni 2021 bekend Susan Swarte te hebben benoemd tot nieuwe chief financial officer en lid van de raad van bestuur van het bedrijf. Per 1 mei is zij begonnen in deze nieuwe rol.

Susan Swarte startte anderhalve maand geleden als chief financial officer bij TNO, maar werd op 9 juni 2021 officieel benoemd. Zij volgt Cis Marring op, die sinds 2014 de functie van cfo bekleedde. Swarte: ‘De missie van TNO om mensen en kennis te verbinden om innovaties te creëren spreekt mij enorm aan. Innovaties versterken zowel de duurzame concurrentiekracht van bedrijven als het welzijn van onze samenleving. Ik vind het geweldig dat ik daaraan mede vorm mag geven.’

Swarte heeft jarenlange ervaring op het gebied van financiën en strategisch management bij verschillende bedrijven. Haar financiële loopbaan startte zij bij Unilever, waarna ze de overstap maakte naar Numico in Shanghai en Amsterdam. Daarna heeft Susan Swarte ervaring opgedaan bij OctoPlus NV, een beursgenoteerd life sciences bedrijf. Daarna was zij financieel directeur bij onder meer Olympia, de Staatsloterij en de Van Hessen Groep. Swarte vervult momenteel ook de rol van commissaris bij Acta Marine en die van non-executive board member bij Toxys BV. Eerder was zij commissaris bij onder meer Heineken Nederland en Generali Nederland NV.

Paul de Krom, ceo van TNO, laat weten blij te zijn met de komst van Susan Swarte. ‘We kijken uit naar een goede samenwerking binnen de raad van bestuur en de medewerkers van TNO. De brede ervaring bij grote en kleine bedrijven, nationaal en internationaal, die zij meebrengt, past naadloos bij de activiteiten en de strategie van het bedrijf voor de komende jaren’, aldus De Krom.

Susan Swarte en Paul de Krom vormen samen met Peter Werkhoven (cso) en Maarten Tossings (coo) de raad van bestuur van TNO.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook