Susanne Schaffert nieuwe non-executive director Galapagos

Susanne Schaffert nieuwe non-executive director Galapagos

13-06-2023 Galapagos heeft bekendgemaakt dat Susanne Schaffert is benoemd als non-executive director. Schaffert neemt de positie over van Rajesh Parekh, die op 10 juni 2023 is afgetreden.

Na een carrière van 27 jaar bij Novartis, waarin ze verschillende wereldwijde functies bekleedde, heeft Schaffert in 2022 haar functie als president van Novartis Oncology en lid van het executive committee van Novartis neergelegd. Momenteel is zij ook non-executive director bij Incyte Corporation en Novo Holdings. Ze maakt ook deel uit van de Novo Advisory Group (NAG) en de executive education board van St. Gallen Business School.

"Namens de raad van bestuur van Galapagos ben ik zeer verheugd Susanne te verwelkomen in onze board of directors", zegt Paul Stoffels, ceo en voorzitter van Galapagos. "Susanne brengt een schat aan expertise mee op het gebied van R&D, regelgeving en commercie in oncologie, en meer specifiek in CAR-T therapie. Haar operationele ervaring, wereldwijde netwerk en inzicht in het concurrentielandschap in de oncologie zullen belangrijke perspectieven en strategische input bieden aan onze Raad terwijl we verder werken aan het leveren van transformerende geneesmiddelen aan patiënten."

Susanne Schaffert geeft aan vereerd te zijn om toe te treden tot de board of directors van Galapagos. "Ik kijk ernaar uit om bij te dragen aan de missie van het bedrijf om te pionieren voor patiënten en wetenschap en innovatie te versnellen om belangrijke onvervulde behoeften aan te pakken."

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook