Sybilla Dekker vertrekt als commissaris bij AkzoNobel

Sybilla Dekker vertrekt als commissaris bij AkzoNobel

20-07-2010 Sybilla Dekker verlaat de raad van commissarissen bij AkzoNobel. Ze zal per 1 augustus worden opgevolgd door Kees Linse, voormalig voorzitter van het Nederlandse pensioenfonds van Shell.

Het chemieconcern AkzoNobel liet weten dat Sybilla Dekker vertrekt uit het commissariaat vanwege haar omvangrijke pakket van werkzaamheden. De ex-minister van Volkshuisvesting is tevens werkzaam als commissaris bij de Bank van Nederlandse Gemeenten (BNG) en advies- en ingenieursbureau DHV.

Nevenfuncties Sybilla Dekker
Sybilla Dekker is ook bestuursvoorzitter bij de raad van toezicht van het Kadaster en het Diabetesfonds. Daarnaast geeft ze geruime tijd leiding aan de taskforce 'Vrouwen naar de top'. Voor Dekker in 2003 minister werd was zij al voorzitter van Opportunity in Bedrijf en van Stichting vrouwennetwerk Nederland.  

Ontwikkelingen binnen AkzoNobel
Sinds juli 2008 was Sybilla Dekker commissaris van AkzoNobel. ‘Ze heeft een bijdrage geleverd aan gecompliceerde thema's rond het bestuur van de onderneming', aldus het bedrijf.

Bijdrage van Dekker
Zo heeft Dekker aandacht geschonken aan de ontwikkeling van het thema Diversiteit binnen AkzoNobel, alsmede meegeholpen aan de inrichting van de Nederlandse HR-functie van het chemieconcern.

Kees Linse
Kees Linse is benoemd als opvolger van Dekker als commissaris van AkzoNobel Nederland. Linse was jarenlang voorzitter van het pensioenfonds van Shell Nederland.

Lees ook:

> Manifest vrouwen op topposities
> cv Sybilla Dekker
> cv Kees Linse
> cv Hans Wijers CEO AkzoNobel
> cv Keith Nichols CFO AkzoNobel
> Bestuurders DHV Groep

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook