Sylvia van Es benoemd als president Philips Nederland

Sylvia van Es benoemd als president Philips Nederland

03-06-2021 Philips heeft op 1 juni 2021 bekendgemaakt dat Sylvia van Es per 1 juli 2021 benoemd is als president van Philips Nederland. Zij neemt deze functie over van Hans de Jong.

Sylvia van Es is momenteel senior vice president legal en in deze rol al sinds 2003 verantwoordelijk voor juridische ondersteuning van alle Philips businesses wereldwijd. Daarnaast is zij chief privacy officer van Philips. Eerder was Van Es actief als advocaat bij Freshfields Bruckhaus Deringer en Stibbe.

Van Es neemt de functie van president Philips Nederland over van Hans de Jong, die per 1 juli 2021 met pensioen gaat na een meer dan 35-jarige carrière bij Philips.

"Hans heeft tijdens zijn lange internationale carrière in diverse functies een belangrijke bijdrage aan Philips geleverd," aldus Frans van Houten, ceo van Philips. "We zijn hem zeer dankbaar voor zijn inzet en rol tijdens de afgelopen 10 jaar in Nederland bij de transformatie van Philips. Ik ben blij dat we met Sylvia een sterke opvolger hebben met een brede ervaring binnen Philips en de benodigde expertise om deze belangrijke positie in Nederland in te vullen."

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook