Theo Brink nieuwe commissaris Coöperatie VGZ

Theo Brink nieuwe commissaris Coöperatie VGZ

12-10-2023 Coöperatie VGZ heeft bekendgemaakt dat Theo Brink met ingang van 5 oktober is benoemd als lid van de raad van commissarissen.

Theo Brink is sinds 2019 chief financial officer van de ANWB. Daarvoor heeft hij uitgebreide ervaring opgedaan in de verzekeringssector, onder meer bij NN Group, ING en De Goudse. Momenteel is Brink ook commissaris bij een aantal aan de ANWB gerelateerde verzekeringsmaatschappijen en de KSBV (KNAC services BV). Brink treedt ook toe tot de audit- en risicocommissie van de raad van commissarissen van Coöperatie VGZ. 

Theo Brink wordt benoemd als opvolger van Lex Steenbergen, die op 1 mei 2024 de raad van commissarissen verlaat. De raad van commissarissen van Coöperatie VGZ bestaat daarmee tijdelijk uit zeven leden, om ruimte te bieden voor adequate overdracht en gewenning. 

President-commissaris Ron Icke is verheugd met de benoeming van Theo Brink. ‘Nu we in mei 2024 afscheid zullen moeten nemen van onze voorzitter van de Auditcommissie Lex Steenbergen (hij bereikt het einde van zijn wettelijk toegestane termijn) hebben we als raad gezocht naar een goede opvolger. Met Theo menen wij deze gevonden te hebben, gezien zijn uitgebreide ervaring op het gebied van finance en verzekeringen, maar vooral ook door de wijze waarop hij tijdens zijn gesprekken met de RvC-leden zijn visie op zijn toekomstige rol heeft toegelicht. Daarnaast is Theo een aangenaam mens, waarvan ik verwacht dat hij de bestaande collegiale sfeer binnen onze raad nog verder zal versterken.’

Coöperatie VGZ-ceo Marjo Vissers - Kuijpers is eveneens blij met de benoeming van Brink. ‘Als CFO bij de ANWB is Theo bestuurder van de grootste ledenvereniging van Nederland. De parallel met VGZ is duidelijk; als coöperatie stellen ook wij het belang van onze leden centraal en staan zij in het middelpunt van onze strategie. Ongetwijfeld zal de uitwisseling van ervaringen en ideeën in het contact met Theo voor hem en voor ons leiden tot inzichten die behulpzaam zijn bij het verder versterken van ledeninvloed en ledenbelang. Ik zie uit naar de voortzetting van de dialoog die wij tijdens onze kennismaking hierover reeds voerden.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook