Theo Spierings nieuwe ceo ForFarmers

Theo Spierings nieuwe ceo ForFarmers

15-11-2022 De raad van commissarissen van ForFarmers N.V. draagt Theo Spierings voor als nieuwe ceo per 1 januari 2023.

Theo Spierings zal Chris Deen opvolgen, die door gezondheidsredenen na zeer korte tijd zijn functie moest neerleggen. Hiervoor wordt naar verwachting in januari 2023 een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders bijeengeroepen.

Theo Spierings startte na zijn studie levensmiddelentechnologie aan de HAS in Den Bosch zijn carrière bij Friesland Foods, waar hij verschillende managementfuncties bekleedde en in 2007 de functie van waarnemend ceo kreeg. Van 2011 tot 2019 was hij ceo van Fonterra. In 2020 richtte hij zijn eigen adviesbureau The Purpose Factory op, waar hij zich vooral richtte op de agrarische sector.

Spierings geeft aan zich altijd zeer betrokken te hebben gevoeld bij de boeren en de agrarische sector, en zeker op dit moment. Hij geeft aan dat het van groot belang is de voedselketen te optimaliseren en verder te verduurzamen en kijkt er naar uit om deze opdracht aan te gaan en hier mede richting aan te geven.

De voorzitter van de raad van commissarissen van ForFarmers, Jan van Nieuwenhuizen, reageert: “We zijn bijzonder verheugd dat we Theo Spierings kunnen voordragen als ceo. Hij heeft een indrukwekkende, internationale ervaring in de zuivelindustrie en daarnaast een enorme drive en kennis om de agrarische sector te helpen om toekomstbestendig te zijn en tegelijkertijd verder te verduurzamen. Gedurende zijn carrière heeft hij vele veranderingstrajecten geleid of geadviseerd. Zijn energie en besluitvaardigheid en tegelijkertijd zijn focus op verbinding, zijn kenmerkend voor zijn manier van opereren. Wij zijn van mening dat Theo Spierings de ervaring, kennis en karaktereigenschappen heeft om aan ForFarmers in de huidige fase leiding te geven.”

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook