Wijzigingen raad van commissarissen DSM

Wijzigingen raad van commissarissen DSM

04-03-2021 DSM heeft op maart 2021 bekendgemaakt dat Rob Routs aftreedt als president-commissaris. Thomas Leysen volgt hem op. Ook wordt Corien Wortmann-Kool voorgedragen als nieuw lid van de raad van commissarissen.

Rob Routs was al lid van de raad van commissarissen van DSM sinds 2010, in 2011 werd hij benoemd als voorzitter. In 2020 werd hij nog herbenoemd om zo een soepele overgang te garanderen, vanwege de nieuwe co-ceo structuur. Routs geeft aan dankbaar te zijn 11 jaar lang lid te zijn geweest van de raad van commissarissen.

Hij wordt op tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders 6 mei 2021 opgevolgd door Thomas Leysen, lid van de raad van commissarissen sinds 2020.

Geraldine Matchett en Dimitri de Vreeze, co-ceo's van DSM, danken Rob Routs voor zijn begeleiding, uitdaging en samenwerking en in het bijzonder voor het feit dat hij een jaar aanbleef in de periode dat zij co-ceo's werden. Ook geven zij aan verheugd te zijn om met Thomas Leysen samen te werken in zijn nieuwe rol als voorzitter. 

Ook is bekendgemaakt dat Corien Wortmann-Kool tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 6 mei 2021 wordt voorgedragen als lid van de raad van commissarissen. Wortmann-Kool is sinds 2015 bestuursvoorzitter van ABP en sinds 2014 vice-voorzitter van de raad van commissarissen van Aegon.

Haar benoeming versterkt het profiel van de raad van commissarissen op het gebied van finance, accounting, auditing en risk. Haar benoeming zal ook bijdragen aan het behoud van het sterke profiel van de raad van commissarissen op het gebied van duurzaamheid, governance, compliance en public affairs.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook