Tjalling Smit nieuwe directeur Commercie & Ontwikkeling bij NS

Tjalling Smit nieuwe directeur Commercie & Ontwikkeling bij NS

09-01-2017 Tjalling Smit is per 1 april 2017 benoemd tot directeur Commercie & Ontwikkeling in de Raad van Bestuur van NS.

Op voordracht van de Raad van Commissarissen van NS heeft de minister van Financiën besloten om Tjalling Smit per 1 april 2017 te benoemen tot directeur Commercie & Ontwikkeling in de Raad van Bestuur (RvB) van NS. 

Smit is op dit moment werkzaam als senior vice president digital bij Air France KLM en was hiervoor onder andere vice president marketing & e-commerce bij Transavia.

Gerard van de Aast (voorzitter van de RvC) reageert: "Wij zijn verheugd met de aanstelling van de heer Smit als directeur Commercie & Ontwikkeling bij NS. Voor deze commerciële functie is kennis en ervaring in klantgerichte organisaties en commerciële dienstverlening essentieel. De heer Smit heeft bij Air France KLM, waar hij sinds 2001 werkzaam is, uitgebreide ervaring opgedaan in diverse commerciële functies."

De RvB van NS bestaat verder uit Roger van Boxtel (president-directeur), Bert Groenewegen (directeur Financiën), Marjan Rintel (directeur Operatie) en Susi Zijderveld (directeur Risicobeheersing).

Interview met Tjalling Smit

Tjalling Smit en Ada van der Veer over jonge boardleden

Tjalling Smit en Ada van der Veer over jonge boardleden

14-03-2019 Verjonging van het bestuur en toezicht is in tijden van disruptie en digitalisering noodzakelijk. Uit de Top-100 Commissarissen 2019 van Management Scope blijkt echter dat de commissarissis steeds ouder wordt. Hoe kan dat? Daarover wisselen de ervaren Ada van der Veer en ‘nieuwkomer’ Tjalling Smit van gedachten. ‘Jonge bestuurders hebben het gevoel dat ze steeds moeten bewijzen waarom ze er zitten.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook