Accell Group kondigt nieuwe president-commissaris en ceo aan

Accell Group kondigt nieuwe president-commissaris en ceo aan

06-10-2023 Accell Group kondigt een nieuwe ceo en voorzitter van de raad van bestuur en een nieuwe president-commissaris aan. Tjeerd Jegen zal de positie van ceo op zich nemen en Kasper Rørsted die van president-commissaris.

Tjeerd Jegen, een ervaren ceo met meer dan 25 jaar ervaring in wereldwijde retailbedrijven, zal vanaf 1 november de functie van ceo van Accell Group bekleden. Hij volgt Juan de Ochoa op, die sinds het begin van het jaar als interim-ceo en voorzitter van de raad van bestuur heeft gefungeerd. Hiervoor was hij werkzaam bij Takko Fashion. Tjeerd Jegen leidde ook HEMA en eerder in zijn carrière beheerde Tjeerd belangrijke supermarktketens, waaronder Tesco in Thailand en Maleisië, evenals Woolworths in Australië.

De benoeming van Tjeerd valt samen met de benoeming van Kasper Rørsted, als voorzitter van de raad van commissarissen van Accell Group. Kasper Rørsted is een Deense topman met expertise in digitale transformatie, leiderschapsontwikkeling, duurzaamheidsinitiatieven en wereldwijde bedrijfstrends, bekleedde eerder de functie van CEO bij twee DAX-bedrijven - Adidas en Henkel Group - gedurende meer dan 14 jaar. Hij is ook een actief lid van verschillende bedrijfsraden en non-profitorganisaties, waaronder Siemens AG, Maersk, Woom en de European Round Table of Industrialists. Daarnaast heeft hij eerder zitting gehad in de raden van bestuur van Nestlé, ABInBev, Ecolab en Bertelsmann.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook