Tom Kliphuis nieuwe ceo van Vivat

Tom Kliphuis nieuwe ceo van Vivat

27-02-2020 Vivat maakt bekend dat Tom Kliphuis is benoemd als nieuwe chief executive officer van het bedrijf. Vanaf 1 april 2020 zal Kliphuis als ceo starten. Hij volgt Ron Van Oijen op, die per 31 januari is afgetreden.

Tom Kliphuis is sinds 2014 chief executive officer van coöperatie VGZ. Hij begon zijn carrière bij ING/Nationale Nederlanden en bekleedde verschillende managementfuncties. Van 2000 tot 2011 had hij de verantwoordelijkheid over de verzekerings- en pensioenactiviteiten bij respectievelijk ING Verzekeringen Mexico, Chili en Midden- en Zuid Europa. Voor hij ceo werd van VGZ, was Kliphuis van 2011 tot 2013 ceo Insurance bij ING Benelux.

Vivat, het moederbedrijf van onder andere Reaal, Actiam, NowGo en Zwitserleven, is verheugd Kliphuis te verwelkomen als nieuwe ceo. Voorzitter van de raad van commissarissen, Maarten Dijkshoorn wenst Tom Kliphuis veel succes in zijn nieuwe functie. ‘Tom heeft bijna twintig jaar ervaring als leidinggevende binnen de verzekeringssector en heeft een bewezen staat van dienst in het leiden van verandering, het leveren van strategisch succes en het stimuleren van groei, waardoor hij de juiste CEO is om VIVAT naar het volgende hoofdstuk te leiden’, aldus Dijkshoorn.


Tom Kliphuis is trots op wat hij in vijf jaar heeft bereikt met VGZ en kijkt uit naar een nieuwe uitdaging. 'Het is een eer geweest om dit mooie bedrijf te mogen leiden. Ik ga me nu richten op een ander vraagstuk; hoe zorgen we ervoor dat ons prachtige pensioenstelsel de beloftes kan inlossen waar zoveel burgers in dit land op rekenen?’, aldus Kliphuis.

>> In februari 2018 interviewde Management Scope Tom Kliphuis over strategie en alignment

Meer over Tom Kliphuis

Tom Kliphuis nieuwe president-commissaris Klaverblad Verzekeringen

Tom Kliphuis nieuwe president-commissaris Klaverblad Verzekeringen

18-06-2018 Tom Kliphuis is per 15 juni benoemd tot voorzitter van de raad van commissarissen van Klaverblad Verzekeringen.

Interview met Tom Kliphuis

Tom Kliphuis (ceo VGZ) over strategie en alignment

Tom Kliphuis (ceo VGZ) over strategie en alignment

15-02-2018 Zorgverzekeraar VGZ maakt in korte tijd grote veranderingen door. De strategie en de werkwijze werden aangepast, zodat de focus volledig ligt op het bieden van betaalbare zorg. Hoe houd je in tijden van onrust iedereen aangesloten bij de strategie? Ceo Tom Kliphuis: ‘Als je om de juiste reden verandert, gaan de meeste mensen erin mee.’

Chief storytellers

Chief storytellers

28-02-2017 Een strategie is alleen succesvol als iedereen erin gelooft en ernaar handelt. Hoe creëer je alignment? Drie leiders over verbinden, verhalen vertellen, loslaten én forse consequenties: ‘Niet aligned? Voor dat soort mensen is geen ruimte in de organisatie.’ 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook