CEO Akzo voorlopig nog niet aan het werk

Datum: 15-10-2012

CEO Akzo voorlopig nog niet aan het werk

AkzoNobel-CEO Ton Buchner zal voorlopig nog niet terugkeren in zijn functie. Hij zou na een kortdurend ziekteverlof in oktober weer aan het werk gaan, maar dat gebeurt nu dus nog niet.

Ton Büchner zit sinds september thuis vanwege gezondheidsredenen. Hij zou oververmoeid zijn na een reis langs alle vestigingen van AkzoNobel wereldwijd. Volgens ING-analist Fabian Smeets is het nog maar de vraag of Büchner überhaupt nog terugkeert in zijn functie.


De werkzaamheden van Büchner worden tijdelijk waargenomen door CFO Keith Nichols en commissaris en voormalig Unilever-CEO Anthony Burgmans.


Op 17 oktober vergadert de Raad van Commissarissen van Akzo over de situatie. De Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 22 oktober is uitgesteld vanwege Büchners afwezigheid.

Hans Wijers
Ton Büchner is sinds januari 2012 bestuursvoorzitter van AkzoNobel. Hij nam de functie over van Hans Wijers, die negen jaar CEO is geweest bij het verf- en chemieconcern. Wijers is thans meervoudig commissaris, bij onder meer Shell, Heineken en Ajax (voorzitter).


Büchner was afkomstig van de Zwitserse machinebouwer en multinational Sulzer, waar hij vijf jaar lang CEO is geweest.

Ton Büchner

  • Geen recente functie bekend bij de redactie