Ton van Veen treedt aan als ceo a.i. Jumbo

Ton van Veen treedt aan als ceo a.i. Jumbo

04-10-2022 Jumbo heeft op 4 oktober bekendgemaakt dat Ton van Veen ceo Frits van Eerd tijdelijk zal opvolgen.

Ton van Veen was van 2004 tot en met dit voorjaar cfo bij Jumbo, en is daar op het moment nog commissaris. Hij vervangt op interim-basis ceo Frits van Eerd, die anderhalve week geleden tijdelijk is teruggetreden als gevolg van zijn verdenking in een groot witwasonderzoek.

Colette Cloosterman-van Eerd zal als gedelegeerd commissaris een verbindende rol vervullen tussen de organisatie, de raad van commissarissen en de familie. Ook wordt zij tijdelijk vicevoorzitter van de raad van commissarissen.

Voorzitter van de raad van commissarissen, Karel van Eerd, zegt het volgende over de situatie: 'De recente ontwikkelingen rondom Frits laten ons niet onberoerd. Vanzelfsprekend krijgt hij alle steun en respect bij het moeilijke besluit zich tijdelijk terug te trekken uit de Jumbo directie. We hebben er alle vertrouwen in dat Ton samen met de directie een sterk en hecht team vormt en op koersvaste wijze leiding zal geven aan ons familiebedrijf, juist in deze maatschappelijk en economisch uitdagende tijden. We hechten ook grote waarde aan de rol van Colette die de belangrijke schakel vormt tussen de organisatie, de RvC en onze familie.'

Interview met Ton van Veen

Lenige bestuurders kijken verder dan de huidige dilemma's

Lenige bestuurders kijken verder dan de huidige dilemma's

25-11-2020 Terug naar een samenleving met meer vertrouwen en verantwoordelijkheidsgevoel en fast forward naar duurzame waardecreatie: de coronacrisis dwingt tot verandering en daarmee een herijking van de rol van bestuurders en commissarissen. Een verslag van een rondetafeldiscussie op Nyenrode.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook