Nieuwe commissaris VGZ

Nieuwe commissaris VGZ

19-04-2023 Vincent van den Boogert is door de Ledenraad van Coöperatie VGZ benoemd als lid van de raad van commissarissen. Hij volgt Albert Arp op, die aftrad vanwege het aanvaarden van een nieuwe hoofdfunctie met conflicterend belang.

Van den Boogert, geboren in 1969, heeft ervaring in de bancaire- en verzekeringssector. Naast zijn commissariaat bij Coöperatie VGZ, heeft hij ook verschillende toezicht- en adviesfuncties in binnen- en buitenland bij zowel de financiële sector als non-profitorganisaties.

Van den Boogert heeft bewust gekozen voor het commissariaat bij Coöperatie VGZ. Hij stelt: “VGZ is de aanjager van transformatie in de zorg met oog voor preventie, de initiator van ‘zinnige zorg’ en zet zich iedere dag in om hoogwaardige zorg toegankelijk en betaalbaar te houden voor haar leden en voor Nederland. Het is een voorrecht om hieraan een bijdrage - hoe bescheiden ook - te kunnen leveren.”

Ron Icke, voorzitter van de raad van commissarissen, is verheugd Vincent van den Boogert te kunnen verwelkomen: “Met de benoeming van Vincent zien wij een verdere versterking van onze raad en een borging op de onderwerpen financieel management, ondernemerschap, digitalisering en risicomanagement richting de toekomst. Daarnaast brengt hij ook op het gebied van interne organisatie en organisatietransformatie veel kennis en ervaring mee. Competenties die voor iedere organisatie, dus ook voor VGZ, in deze dynamische tijden van veel waarde zijn.”

Van den Boogert volgt Albert Arp op, die op 29 oktober 2021 aftrad als commissaris vanwege zijn nieuwe functie met een belangenconflict. Met de benoeming van Van den Boogert heeft de raad van commissarissen van Coöperatie VGZ nu 6 leden.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook