Chief value officers 2023 bekendgemaakt

Chief value officers 2023 bekendgemaakt

18-12-2023 Op de Nationale Conferentie Brede Welvaart 2023 zijn voor het eerst de Chief Value Officer van het Jaar Awards uitgereikt aan de 5 meest impactgedreven cfo’s van Nederland.

De vijf winnaars zijn, op alfabetische volgorde: Danny Benima (cfo Stedin), Walter Bien (cfo Alliander), Erwin Bziuk (cfo Lidl Nederland), Vivienne de Leeuw (cfo Havenbedrijf Rotterdam) en Jan Huij (cfo Tony's Chocolonely).

Jeroen Smit, de voorzitter van de jury voor de award: “Over tien jaar is het vak van chief financial officer natuurlijk uitgestorven, dan zorgt de chief value officer ervoor dat de impact op mens en milieu centraal staat in het bepalen van winst van verlies. De vijf winnaars van de eerste CVO van het Jaar Award laten als moedige pioniers zien welke kant het op moet.”

De chief value officers worden geprezen voor de transparantie in de positieve en negatieve maatschappelijke impact die de eigen organisatie creëert. Ook tonen ze leiderschap in het verankeren van maatschappelijke impact in investeringsbeslissingen, strategie, interne CO2-prijzen en het vinden van regeneratieve verdienmodellen. Tenslotte worden de chief value officers gekenmerkt door hun inzet voor samenwerking en het betrekken van andere organisaties bij het verhogen van de standaard voor impact binnen de eigen sector. Hun uitzonderlijke leiderschap, strategische vooruitziendheid en toewijding aan duurzame, meervoudige waardecreatie maken hen tot geschikte kandidaten voor deze prestigieuze erkenning.

De Chief Value Officer of the Year Award is een initiatief van de Impact Economy Foundation, in samenwerking met SeederDeBoer en de Baak, om de meest impactgedreven CFO’s in de spotlight te zetten. Een CVO is een impactgdreven CFO die maatschappelijke impact topprioriteit maakt in de strategie, organisatie én sector. Een CVO stuurt niet alleen op financiële waardecreatie, maar op maatschappelijke waardecreatie (de combinatie van sociaal, menselijk, natuurlijk en financieel kapitaal) voor alle stakeholders (medewerkers, samenleving, klanten en partners).

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook