Wayne Allan nieuw lid van de raad van bestuur van ASML

Wayne Allan nieuw lid van de raad van bestuur van ASML

20-10-2022 ASML heeft op 19 oktober bekendgemaakt dat Wayne Allan wordt voorgedragen als executive vice president en chief strategic sourcing & procurement officer en lid van de raad van bestuur.

Wayne Allan is sinds 2018 werkzaam bij ASML als executive vice president customer support. Hij wordt op 26 april tijdens een algemene vergadering van aandeelhouders voorgedragen als nieuw lid van de raad van bestuur, in de functie van executive vice president en chief strategic sourcing & procurement officer. 

De raad van bestuur van ASML wordt hiermee uitgebreid van vijf naar zes leden. De raad van commissarissen heeft besloten de positie van Allan aan de raad van bestuur toe te voegen omdat de prestaties van de supply chain steeds belangrijker worden voor het vermogen van ASML om te reageren op de klantvraag.

'De benoeming van Wayne Allan als lid van de raad van bestuur weerspiegelt het belang van onze sourcing & supply chain-organisatie in ons vermogen om onze strategie uit te voeren. We hebben er alle vertrouwen in dat met de benoeming van Allan ASML goed is gepositioneerd om toekomstbestendige strategische relaties met onze leveranciers blijven op te bouwen, terwijl we tegelijkertijd de uitdagingen van opschalen aanpakken', aldus ASML-ceo Peter Wennink.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook