Wiebe Draijer nieuwe topman SER

Datum: 20-06-2012

Wiebe Draijer nieuwe topman SER

Wiebe Draijer wordt de nieuwe topman van de Sociaal Economische Raad (SER). Hij volgt Alexander Rinnooy Kan op, die per 1 september het stokje overdraagt.
 

Wiebe Draijer
Wiebe Draijer is afkomstig van McKinsey, waar hij managing partner Benelux is. Sinds 1989 werkt hij bij het adviesbureau. In 1990 werd hij partner, in 2003 promoveerde hij naar de functie van directeur.


Draijer was lid van het Innovatieplatform en is tevens initiatiefnemer van 21minuten.nl, nu bekend onder de naam De Nationale Dialoog, een online discussie- en actieplatform, dat burgers uitdaagt om na te denken over de samenleving en actie te ondernemen om de samenleving te verbeteren.


Hij begon zijn loopbaan als freelance journalist. Daarna volgde een traineeship bij Philips, studeerde hij werktuigbouwkunde in Delft en vervolgens de overstap naar McKinsey.

Alexander Rinnooy Kan
Vertrekkend SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan wordt per 1 juli voorzitter van de Raad van Commissarissen van De Nederlandsche Bank en per 1 september hoogleraar Economie en Bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is van 2006 tot 2012 voorzitter van de SER geweest.


Daarnaast heeft Rinnooy Kan talloze andere nevenfuncties, waaronder commissariaten bij Sara Lee, het Concertgebouw en het AMC.


Lees ook


> Rinnooy Kan nieuwe voorzitter RvC DNB
> Interview Alexander Rinnooy Kan


 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.