Willem Keus, CFO van TenneT, is op 56-jarige leeftijd overleden

Datum: 30-03-2011

Willem Keus, CFO van TenneT, is op 56-jarige leeftijd overleden

Willem Keus, CFO van TenneT, is na een periode van ziekte op 56-jarige leeftijd overleden.

CEO Mel Kroon: 'We kijken met veel respect en waardering terug op onze periode van samenwerking. Zijn kennis, ervaring en persoonlijke inbreng hebben zeer veel voor TenneT betekend."

Kroon benadrukt: "in de drie jaar dat Willem Keus bij TenneT heeft gewerkt, heeft hij een zeer waardevolle rol gespeeld, waar het de ontwikkeling van TenneT betreft. Deze waren mede mogelijk vanwege zijn kennis en ervaring van de financiële markt en ervaring in Duitsland. Zijn scherpe analytische blik, inzet en collegialiteit hebben we in deze periode van groei en ontwikkeling zeer gewaardeerd".

Verder zegt Kroon: "In deze intensieve tijd zijn er talloze onderwerpen geweest, waarbij Willem Keus een essentiële bijdrage heeft geleverd, zoals de overname van het hoogspanningsnet van E.on, de overname van de netten van NUON en Delta en de gang van TenneT naar de kapitaalmarkt".

CV Willem Keus
Willem Keus studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit en na twee jaar als redacteur bij het tijdschrift FEM  te hebben gewerkt werd hij corporate finance manager en treasurer Europe bij Unilever, CFO bij energiebedrijf MEGA te Limburg en directeur corporate control bij Essent. In 2002 werd Willem Keus CFO van Delta. Keus was sinds 1 februari 2008 CFO bij TenneT.

Lees ook

> cv Mel Kroon CEO TenneT
> cv Ben Voorhorst COO TenneT
> cv Aad Veenman Voorzitter RvC TenneT
> cv Eelco de Boer

> Directie TenneT

Willem Keus

  • CFO (Chief Financial Officer)