Yasuyuki Asakura in management board Eneco

Yasuyuki Asakura in management board Eneco

08-03-2024 De raad van commissarissen van Eneco heeft de heer Yasuyuki Asakura benoemd tot chief cooperation & international officer (ccio) en lid van de raad van bestuur. Per 1 mei 2024 volgt hij de heer Hiroshi Sakuma op, die de positie van ccio sinds maart 2020 bekleedt.

De heer Asakura is momenteel senior vice president en general manager van de ceo office van de Power Solution Group binnen Mitsubishi. Vanuit deze rol biedt hij strategische ondersteuning aan de ceo van de Power Solution Group en stuurt hij de strategie van het bedrijfsonderdeel aan.

De heer Asakura is sinds 1991 werkzaam bij Mitsubishi en heeft verschillende rollen vervuld binnen de organisatie. Hij heeft onder meer managementervaring opgedaan in de internationale energiesector als algemeen directeur van Diamond Generating Corporation in Los Angeles, Verenigde Staten, en in het ontwikkelen van independent power producer faciliteiten als projectmanager in Indonesië en Mexico.

Binnen Eneco is de ccio verantwoordelijk voor de strategische interactie tussen Eneco, Mitsubishi Corporation en de andere aandeelhouder van Eneco: Chubu Electric Power. Daarnaast bevordert hij de uitrol van Eneco’s bedrijfsactiviteiten op internationale markten, waarbij de nadruk ligt op zeer grote projectontwikkelingen, onder meer op het gebied van groene waterstof.

De aandelen van Eneco zijn sinds 2020 in handen van Mitsubishi Corporation (80%) en Chubu Electric Power (20%).

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook