Yves Morieux

Yves Morieux

Professor bij Sciences Po, Paris Institute of Political Science


Personalia

Naam: Yves Morieux

Nationaliteit: Franse

Is dit uw profiel en heeft u vragen, opmerkingen of wijzigingen? Neem dan contact met ons op Contact

Huidige functies Yves Morieux

  • 2009 - heden Professor, Sciences Po, Paris Institute of Political Science
  • 1995 - heden Senior partner en fellow, The Boston Consulting Group

Opleiding Yves Morieux

  • Business Administration, Strathclyde University, PhD

Overige vermeldingen

Opleiding
PhD in business administration (industrial marketing), University of Strathclyde (Verenigd Koninkrijk), DEA in organization sociology, Institut d’études Politiques (Sciences Po, Frankrijk), postacademisch certificaat in research and quantitative skills, University of Glasgow en master’s degree van The Center for Education and Research Applied to Management (SKEMA, Sophia Antipolis).

Loopbaan
Yves Morieux is senior partner en fellow (sinds 2008) van The Boston Consulting Group en directeur van het BCG Institute for Organization in de mondiale adviespraktijk voor People & Organization. Voordat hij in 1995 toetrad tot BCG was Morieux directeur van een onderzoeksen adviesbureau dat is gespecialiseerd in de toepassing van sociale wetenschappen in organisaties. Morieux doceert daarnaast sociologie en is als hoogleraar verbonden aan het master of public affairs-programma van Sciences Po. Hij is lid van de raad van advies en was expert op het gebied van sociale wetenschappen voor het Franse Agence Nationale de la Recherche.

Trivia

Yves Morieux is getrouwd en heeft drie kinderen.

Yves Morieux

Interview met Yves Morieux

Yves Morieux: 'Maak van een organisatie geen labyrint'

De belangrijkste pijlers van het moderne management brokkelen af. Terwijl organisaties houvast zoeken in complexe structuren, pleit Yves Morieux voor smart simplicity.

Gepubliceerd op 11-12-13

Lees artikel
facebook