ING draagt Yvonne van Rooy voor als commissaris

ING draagt Yvonne van Rooy voor als commissaris

13-02-2012 ING Groep heeft Yvonne van Rooy voorgedragen als lid van de Raad van Commissarissen. Dat heeft ING vrijdag 9 februari bekend gemaakt.

Over Yvonne van Rooy
Yvonne van Rooy is op dit moment voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht. Daarvoor was zij voorzitter van het College van Bestuur van de Katholieke Universiteit Brabant, thans Tilburg University.

Van 1986 tot 1994 was zij namens het CDA staatsecretaris van Economische Zaken in de kabinetten Lubbers II en III. Daarna was zij lid van de Tweede Kamer en lid van het Europees parlement.

Nevenfuncties
Naast haar functie bij de Universiteit Utrecht is Yvonne van Rooy actief als commissaris bij Bank Nederlandse Gemeenten (BNG). Ook is zij plaastvervangend Kroonlid bij de Sociaal-Economische Raad (SER).

Robert Reibestein
Tegelijk met Yvonne van Rooy is Robert Reibestein voorgedragen als lid Raad van Commissarissen. Van Rooy en Reibestein worden op 14 mei 2012 voorgedragen voor benoeming, tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van ING Groep.

Reibestein, Van Rooy en ING-CEO Jan Hommen hebben al vaker samengewerkt. Zij zijn alledrie bestuurslid van het Koninkijk Concertgebouworkest.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook