Mieke De Schepper: de hoogste vrouw in de Next50 2023

Mieke De Schepper: de hoogste vrouw in de Next50 2023
De huidige functies op het cv van Mieke De Schepper begonnen állemaal vorig jaar. En dat zijn niet de minste functies: naast haar bestuursfunctie als cco van Trustpilot is ze commissaris bij zowel Just Eat Takeaway.com als Trivago. Deze combinatie is goed voor een derde plaats in de Next50 2023. Ze is daarmee ook de eerste vrouw die we tegenkomen in de lijst.

McKinsey, Philips, Expedia, Amadeus, Trustpilot: wat past er niet in het rijtje? De eerste twee zijn traditionele stepping stones naar een portefeuille commissariaten, de andere drie zijn platformorganisaties. Die leiden overigens ook weer tot toezichtfuncties: in nieuwe sectoren. In het portfolio van Mieke De Schepper, een Nederlandse met Belgische ouders, gaan ze gezusterlijk samen: de cco van reviewsite Trustpilot werd vorig jaar zowel commissaris van online maaltijdbezorger Just Eat Takeaway.com (waar haar benoeming diversitywise de weg moest vrijmaken voor die van oud-Ahold Delhaize-topman Dick Boer) als van hotelzoekmachine Trivago. 

Standplaats Singapore
De Schepper (1975) startte haar carrière na de TU Delft (inclusief een jaartje MIT) bij adviesbureau McKinsey. Na een MBA aan Insead vertrekt ze naar Singapore, aanvankelijk voor twee jaar. Het worden er méér: ze ontmoet er haar man en werkt er tien jaar voor Philips, laatstelijk als managing director & countrymanager Singapore, Brunei, Myanmar en Mongolië. Daarna volgen functies bij reissite Expedia en Amadeus, het B2B-platform voor luchtvaartmaatschappijen, hotels en reisagentschappen. Ze woonde en werkte de afgelopen jaren niet alleen in verschillende landen in Azië, maar ook in Latijns-Amerika, de Verenigde Staten en Europa. En nu is ze voor Trustpilot dus weer terug in Amsterdam.

Never give up
De Schepper heeft de ambitie om tot de absolute top door te stoten, aldus het Belgische magazine Sparkle. Ze zou zich daarbij laten inspireren door de quotes van Winston Churchill: ‘Zijn uitspraken spreken me meer aan dan zijn persoon. Never, never, never give up bijvoorbeeld, helemaal mijn motto.’ Ook een mooi motto om door te stoten naar de Top-100 Commissarissen, lijkt ons.

Dit artikel is gepubliceerd in Management Scope 03 2023.

facebook