Meebewegen met medewerkers

Meebewegen met medewerkers

Auteur: Mark Boelhouwer | 29-10-2015

Dat we de komende tien tot vijftien jaar anders gaan werken, staat vast. Hoe, waar en in welk tempo, dat zijn de vragen waar bedrijven nu mee worstelen. We moeten tegemoetkomen aan de ontwikkeling en voorkeuren van moderne werknemers.


Onlangs was ik in Schotland, waar wij sinds 2007 de Women’s British Open sponsoren. Aan dit golfevent is ook altijd een symposium gekoppeld. Dit keer was het centrale thema ‘werktrends van de toekomst’, een onderwerp waar Ricoh zich al lange tijd mee bezighoudt en waar we recentelijk een grootschalig onderzoek naar hebben laten uitvoeren door de Economist Intelligence Unit (EIU). Het viel mij op dat alle aanwezigen, bijna uitsluitend topmanagers bij multinationals, de uitkomsten van het onderzoek herkenden en erkenden, maar worstelen met de impact ervan.


Deze analyse is gepubliceerd in Management Scope 08 2015.


Lees verder op werktrends.nlManagement Scope Rankings

Bekijk hier alle rankings die Management Scope jaarlijks samenstelt.

Artikelen van Mark Boelhouwer

scopist_posts/originals/Ricoh.JPG

Vier generaties op de werkvloer

In 2020 bestaat meer dan de helft van de beroepsbevolking uit leden van generatie Y (Millennials). Ook generatie Z treedt langzaamaan aan. Houden organisaties daar eigenlijk wel rekening mee? De komst van de ‘jonkies’ heeft namelijk gevolgen voor álle businessfuncties.
 

lees artikel
Management Scope

Geïntereseerd in Management Scope?

Maak kennis met het magazine via een proefabonnement: 3 edities voor €18,- of 6 edities voor €36,-

Vraag een proefabonnement aan

Meer opinie

scopist_posts/originals/import02v.jpg

Importcommissarissen

Zes van de tien toezichthouders bij AEX-bedrijven zijn afkomstig uit het buitenland. De helft van de niet-Nederlandse commissarissen heeft een Angelsaksische achtergrond. Opkomende markten zijn nauwelijks vertegenwoordigd.

lees artikel
scopist_posts/originals/Duurzaamheidsimpasse02v.jpg

De ceo kan de duurzaamheidsimpasse doorbreken

In 2023 moeten alle kantoorgebouwen minstens energielabel C hebben. Nu voldoet minder dan de helft van de gebouwen aan die norm. Martin Mooij en Arjan Bunnik werken binnen Dutch Green Building Council (DGBC) samen aan een toekomstbestendige gebouwde omgeving. Zij betogen dat om de klimaatdoelen te halen een duidelijke langetermijnvisie nodig is. Ook geven ze advies hoe.

lees artikel
scopist_posts/originals/Groeibeleid01v.jpg

Strategisch duurzaam groeibeleid

Duurzaamheid en ESG worden steeds strategischer. Dit stelt andere eisen aan de rol van de raad van commissarissen. Commissarissen zijn zich hiervan bewust, maar handen en voeten geven aan dit urgente thema is een ander verhaal. Zes suggesties om ambitie om te zetten in actie.

lees artikel
facebook