Meebewegen met medewerkers

Meebewegen met medewerkers

Auteur: Mark Boelhouwer | 29-10-2015

Dat we de komende tien tot vijftien jaar anders gaan werken, staat vast. Hoe, waar en in welk tempo, dat zijn de vragen waar bedrijven nu mee worstelen. We moeten tegemoetkomen aan de ontwikkeling en voorkeuren van moderne werknemers.


Onlangs was ik in Schotland, waar wij sinds 2007 de Women’s British Open sponsoren. Aan dit golfevent is ook altijd een symposium gekoppeld. Dit keer was het centrale thema ‘werktrends van de toekomst’, een onderwerp waar Ricoh zich al lange tijd mee bezighoudt en waar we recentelijk een grootschalig onderzoek naar hebben laten uitvoeren door de Economist Intelligence Unit (EIU). Het viel mij op dat alle aanwezigen, bijna uitsluitend topmanagers bij multinationals, de uitkomsten van het onderzoek herkenden en erkenden, maar worstelen met de impact ervan.


Deze analyse is gepubliceerd in Management Scope 08 2015.


Lees verder op werktrends.nlManagement Scope Rankings

Bekijk hier alle rankings die Management Scope jaarlijks samenstelt.

Artikelen van Mark Boelhouwer

scopist_posts/originals/Ricoh.JPG

Vier generaties op de werkvloer

In 2020 bestaat meer dan de helft van de beroepsbevolking uit leden van generatie Y (Millennials). Ook generatie Z treedt langzaamaan aan. Houden organisaties daar eigenlijk wel rekening mee? De komst van de ‘jonkies’ heeft namelijk gevolgen voor álle businessfuncties.
 

lees artikel
Management Scope

Geïntereseerd in Management Scope?

Maak kennis met het magazine via een proefabonnement: 3 edities voor €18,- of 6 edities voor €36,-

Vraag een proefabonnement aan

Meer opinie

scopist_posts/originals/cosec-event07v.jpg

Verslag Top-100 Company Secretary Debat&Diner 2019

Over hun sterk evoluerende vak wisselden 18 company secretaries begin juli van gedachten tijdens de tweede editie van het Management Scope Top-100 Company Secretary Debat & Diner, een initiatief van Diligent, ontwikkelaar van boardcommunicatiesoftware, en Management Scope. ‘Company secretaries opereren tegenwoordig ook op strategisch niveau.’

lees artikel
scopist_posts/originals/verduurzaming-directiekamer07k.jpg

Verduurzaming komt nu de directiekamer binnen

Het in juni gepresenteerde Klimaatakkoord kent een groot aantal maatregelen die moeten leiden tot 49 procent minder uitstoot van broeikasgassen in 2030, oplopend naar 95 procent in 2050. ING-econoom Gerben Hieminga laat zijn licht schijnen over de implicaties voor het bedrijfsleven.

lees artikel
scopist_posts/originals/HR-deloitte07k.jpg

De toegevoegde waarde van HR in turbulente tijden

Met digitalisering, ingrijpend veranderende businessmodellen en de introductie van nieuwe diensten ontstaan andere klantverwachtingen en daarmee een nieuwe realiteit. Wie een toekomstbestendige workforce wil inrichten, is niet gebaat bij deeloplossingen – bestuurders worstelen echter met samenhangende oplossingen. HR kan als ‘luchtverkeersleider’ soelaas bieden.

lees artikel
facebook