Meebewegen met medewerkers

Meebewegen met medewerkers

Auteur: Mark Boelhouwer | 29-10-2015

Dat we de komende tien tot vijftien jaar anders gaan werken, staat vast. Hoe, waar en in welk tempo, dat zijn de vragen waar bedrijven nu mee worstelen. We moeten tegemoetkomen aan de ontwikkeling en voorkeuren van moderne werknemers.

Onlangs was ik in Schotland, waar wij sinds 2007 de Women’s British Open sponsoren. Aan dit golfevent is ook altijd een symposium gekoppeld. Dit keer was het centrale thema ‘werktrends van de toekomst’, een onderwerp waar Ricoh zich al lange tijd mee bezighoudt en waar we recentelijk een grootschalig onderzoek naar hebben laten uitvoeren door de Economist Intelligence Unit (EIU). Het viel mij op dat alle aanwezigen, bijna uitsluitend topmanagers bij multinationals, de uitkomsten van het onderzoek herkenden en erkenden, maar worstelen met de impact ervan.


Deze analyse is gepubliceerd in Management Scope 08 2015.


Lees verder op werktrends.nlManagement Scope Rankings

Bekijk hier alle rankings die Management Scope jaarlijks samenstelt.

Artikelen van Mark Boelhouwer

scopist_posts/originals/Ricoh.JPG

Vier generaties op de werkvloer

In 2020 bestaat meer dan de helft van de beroepsbevolking uit leden van generatie Y (Millennials). Ook generatie Z treedt langzaamaan aan. Houden organisaties daar eigenlijk wel rekening mee? De komst van de ‘jonkies’ heeft namelijk gevolgen voor álle businessfuncties.
 

lees artikel
Management Scope

Geïntereseerd in Management Scope?

Maak kennis met het magazine via een proefabonnement: 3 edities voor €18,- of 6 edities voor €36,-

Vraag een proefabonnement aan

Meer opinie

scopist_posts/originals/Managementparticipatie07v.jpg

Management buy-out: een mijnenveld?

Een management buy-out is voor bestuurders een uiterst enerverende periode, aldus Van Doorne partners Onno Boerstra en Sjoerd Stokmans. Zij begeleiden bestuurders bij dit delicate onderhandelingsspel. Als de verkoop mislukt, wijzen de vingers al gauw naar het management.

lees artikel
scopist_posts/originals/Essay-ING06v.jpg

Kwetsbare productieketens robuuster maken is complex

De coronacrisis heeft de kwetsbaarheid van complexe internationale productieketens blootgelegd. Onmisbare onderdelen konden plots niet meer worden geleverd, waardoor de productie moest worden stilgelegd. Dit maant tot nadenken over aanpassingen, maar aan mogelijke oplossingen blijken haken en ogen te zitten.

lees artikel
scopist_posts/originals/top100cc06v.jpg

Analyse Top-100 Corporate Vrouwen 2020

Petri Hofsté is voor de vierde keer de invloedrijkste corporate vrouw van Nederland. Verder leest de Top-100 in deze coronatijd als een who’s who van ervaren crisismanagers.

lees artikel
facebook