Meebewegen met medewerkers

Meebewegen met medewerkers

Auteur: Mark Boelhouwer | 29-10-2015

Dat we de komende tien tot vijftien jaar anders gaan werken, staat vast. Hoe, waar en in welk tempo, dat zijn de vragen waar bedrijven nu mee worstelen. We moeten tegemoetkomen aan de ontwikkeling en voorkeuren van moderne werknemers.


Onlangs was ik in Schotland, waar wij sinds 2007 de Women’s British Open sponsoren. Aan dit golfevent is ook altijd een symposium gekoppeld. Dit keer was het centrale thema ‘werktrends van de toekomst’, een onderwerp waar Ricoh zich al lange tijd mee bezighoudt en waar we recentelijk een grootschalig onderzoek naar hebben laten uitvoeren door de Economist Intelligence Unit (EIU). Het viel mij op dat alle aanwezigen, bijna uitsluitend topmanagers bij multinationals, de uitkomsten van het onderzoek herkenden en erkenden, maar worstelen met de impact ervan.


Deze analyse is gepubliceerd in Management Scope 08 2015.


Lees verder op werktrends.nlManagement Scope Rankings

Bekijk hier alle rankings die Management Scope jaarlijks samenstelt.

Artikelen van Mark Boelhouwer

scopist_posts/originals/Ricoh.JPG

Vier generaties op de werkvloer

In 2020 bestaat meer dan de helft van de beroepsbevolking uit leden van generatie Y (Millennials). Ook generatie Z treedt langzaamaan aan. Houden organisaties daar eigenlijk wel rekening mee? De komst van de ‘jonkies’ heeft namelijk gevolgen voor álle businessfuncties.
 

lees artikel
Management Scope

Geïntereseerd in Management Scope?

Maak kennis met het magazine via een proefabonnement: 3 edities voor €18,- of 6 edities voor €36,-

Vraag een proefabonnement aan

Meer opinie

scopist_posts/originals/top-100-2019v2.jpg

De opmars van de vrouwelijke c-suite commissaris

Vrouwelijke commissarissen zijn steeds vaker ook bestuurder: ze zijn ceo, cfo, cro of chro én toezichthouder, zo komt naar voren uit de Top-100 Corporate Vrouwen 2019.

lees artikel
scopist_posts/originals/Energietransitie06v.jpg

Voorwaarden voor een geslaagde energietransitie

Het Klimaatakkoord is bijna afgerond en duidelijk is dat het veel kansen te bieden heeft voor investeringen in nieuwe energie. Het akkoord legt terecht de nadruk op het besparen van megatonnen CO2-uitstoot. Er wordt echter vergeten dat het terugdringen van CO2-uitstoot de manier van produceren en consumeren van energie enorm zal veranderen, aldus Stijn van den Heuvel van Vattenfall.

lees artikel
scopist_posts/originals/top-100-2019v2.jpg

Analyse Top-100 Corporate Vrouwen 2019

Annet Aris is de nieuwe invloedrijkste corporate vrouw van Nederland. De top-10 van de lijst met 100 vrouwen wordt opgeschud door een nieuwe naam die vanuit het niets dit gezelschap weet binnen te dringen. Verder: de ceo-commissaris, bestuurders die een stap terug of opzij doen, en de afwezige millennials.

lees artikel
facebook