Beatrix weer betrapt op Bilderberg conferentie

Auteur: Willem Middelkoop | 14-06-2006

Beatrix weer betrapt op Bilderberg conferentie

Er zijn in deze wereld twee particuliere organisaties met veel macht die zonder enige controle van pers en politiek functioneren. De Nederlandse Bilderberg organisatie, bekent van de jaarlijkse 'geheime' Bilderbergconferentie en de Bank for International Settlements (BIS) in Bazel. Beiden worden c.q. werden geleid door een Nederlander.

Zo is DNB directeur Nout Wellink al jaren president van de BIS. Deze vreemde club, ooit opgericht om de Duitse herstelbetalingen in goede banen te leiden, maar nu het onofficiële hoofdkantoor van de westerse centrale banken. Nout Wellink was dit jaar trouwens ook uitgenodigd voor de Bilderbergconferentie. Zonder enige officieel besluit heeft de BIS zich, met steun van de Zwitserse overheid, op weten te werken tot de machtigste financiële organisatie.

Alleen de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, waarvan de aandelen trouwens ook niet in handen van de staat zijn, komt in de buurt. Vergaderingen van de BIS zijn verboden terrein voor niet bankiers, zelfs voor de hoogste ambtenaren van het ministerie van financiën. Maar terug naar de Bilderbergers. Elk jaar komen de machtigsten der aarde op een geheime plek bijeen om daar zonder enige last van meeluisterend publiek te overleggen over de wereldproblemen. Vooral captains of industry uit de hele wereld worden hiervoor uitgenodigd. De club werd gestart, in 1954, om de macht in de wereld goed onder haar leden te kunnen verdelen. Prins Bernard werd door de Britse aristocraten naar voren geschoven als voorzitter voor het leven. Sindsdien is ook het secretariaat van de club in Nederland gevestigd. Na het overlijden van de Prins-gemaal heeft Beatrix duidelijk een groot deel van zijn rol overgenomen. Ook dit jaar is ze één van de meest prominente gasten op de bijeenkomst in het Canadese Ottawa. Ze haalde er zelfs de voorpagina van de plaatselijke krant mee. Andere aanwezige Nederlanders waren de Bilderberg prominent Victor Halberstadt en Philips CEO Gerard Kleisterlee. Kreeg ik vorig jaar nog ruzie met de RVD, nadat ik op RTL Z had verteld dat de overheidsvoorlichters alleen 'off-the-record' Beatrix aanwezigheid wilden bevestigen, dit jaar waait er opeens een andere publicitaire wind. Niet alleen werd er door de organisatie een zes pagina tellend persbericht, inclusief complete gastenlijst, gepubliceerd, de RVD geeft nu ook gewoon volmondig toe dat Beatrix de conferentie heeft bijgewoond. Maar journalisten die de Bilderbergers al jaren op de voet volgen werden bij binnenkomst in Canada, 15 uur aangehouden, geintimideerd en ondervraagd.

Wat vond u van het artikel? Stem / Waardeer:Score 0 | 0 Waarderingen

Meer opinie