ICT Group N.V.

  • Beurscode: ICT (Smallcap)
  • ICT Automatisering is opgericht in 1978
  • ICT = Industriële Computer Toepassingen
  • ICT Automatisering heeft 868 FTE in dienst (Ultimo 2010)
  • Omzet ICT Automatisering 2011 € 80,2 miljoen. Verlies ICT Automatisering 2011 € 7,9 miljoen
  • Omzet ICT Automatisering 2010 € 84,5 miljoen. Winst ICT Automatisering 2010 € 6,6 miljoen
  • Adres hoofdkantoor ICT Automatisering: Bedrijvenpark Vaanpark, Kopenhagen 9, 2993 LL BARENDRECHT

Over ICT Group

De ICT Groep bestaat uit een viertal werkmaatschappijen:
- ICT Automatisering
- Humiq (ICT Embedded, ICT Solutions en ICT Procos)
- ICT Duitsland
- ICT Polen

ICT (Industriële Computer Toepassingen) is een software ontwikkelaar, welke is opgericht in 1978. Zowel embedded software als toepassingen voor het beheersen en besturen van bedrijfsprocessen behoren tot het werkterrein van het Barendrechtse beursgenoteerde bedrijf. ICT Automatisering is in 1978 opgericht en bestaat inmiddels uit een onderneming met duizend medewerkers (850 FTE).

De software van ICT wordt o.a. toegepast in medische apparatuur, digitale TV, navigatiesystemen, voice over IP en allerlei verkeerstoepassingen. De focusterreinen van ICT zijn communicatie en multimedia, defensie, energie, zorg, logistiek, verkeer en automotive.

Organisatiestructuur ICT Group

ICT wordt formeel sinds oktober 2011 geleid door CEO en bestuursvoorzitter Carlo D’Agnolo. D’Agnolo was al sinds eind oktober 2010 waarnemend CEO van het softwarebedrijf. ICT Automatisering is een beursgenoteerde onderneming met een two tier bedrijfsstructuur. Dat betekent dat ICT een separate raad van bestuur heeft (onder leiding van Carlo D’Agnolo) en een raad van commissarissen. Theo van der Raadt is de voorzitter van de raad van commissarissen ICT Automatisering.

De commissarissen van ICT hebben o.a. tot taak om toezicht te houden op het beleid van de raad van bestuur, de raad van bestuur met raad terzijde te staan, bestuurders te selecteren en te benoemen, de remuneratie van de bestuurders te bepalen, het selecteren en benoemen van de accountant en het evalueren van het functioneren van de leden van de raad van bestuur.

Commissarissen worden voorgedragen door de raad zelf. De aandeelhouders van ICT zijn verantwoordelijk voor de benoeming van de commissarissen.