N.V. Nederlandsche Apparatenfabriek Nedap

Hier vindt u informatie over N.V. Nederlandsche Apparatenfabriek Nedap en zijn functionarissen.

  • Beurscode: NEDAP (Smallcap)
  • Nedap is opgericht in 1929
  • Nedap is sinds 1947 aan de beurs genoteerd
  • Nedap heeft ruim 780 medewerkers in dienst
  • Adres hoofdkantoor Nedap: Parallelweg 2, 7141 DC GROENLO

Over Nedap

De Nederlandsche Apparatenfabriek (Nedap) is een fabrikant van innovatieve technologieën. Niet de techniek zelf, maar de manier waarop er dagelijks gebruik van wordt gemaakt, staat hierbij voorop. Nedap draagt bij aan het oplossen van de uitdagingen van vandaag en morgen, bijvoorbeeld op het gebied van gezondheidszorg, veiligheid, verstedelijking en voedselvoorziening. Nedap is wereldwijd actief met tien vestigingen, waaronder het hoofdkantoor in Nederland. Nedap is opgericht in 1929 en is sinds 1947 beursgenoteerd aan Euronext Amsterdam.

Marktgroepen Nedap

Nedap bestaat uit verschillende specialistische marktgroepen die elkaar, waar mogelijk, kruisbestuiven. Dat gebeurt bijvoorbeeld door specifieke en diepe kennis van technologie en de markt te delen.

Nedap telt acht marktgroepen - Healthcare, Identification Systems, Library Solutions, Light Controls, Livestock Management, Retail, Security Management en Staffing Solutions. De teams werken waar nodig samen om - continu - waarde toe te voegen aan de doelen en processen van klanten.

Organisatiestructuur Nedap

Nedap valt onder een structuurregime en heeft een two-tier bestuursstructuur. De leden van de raad van bestuur worden gekozen door de commissarissen. Anders dan bij een beursgenoteerde onderneming, hebben de leden van de raad van bestuur geen maximaal zittingstermijn. Zij worden aangesteld voor onbepaalde tijd en hun functioneren wordt jaarlijks geëvalueerd door de raad van commissarissen. Ook commissarissen hebben geen maximaal zittingstermijn, wel eindigt hun commissariaat statutair bij het bereiken van de 72-jarige leeftijd.

Interviews Nedap

'Mijn rol wordt steeds abstracter'

'Mijn rol wordt steeds abstracter'

Talent floreert als het veel verantwoordelijkheid krijgt. Technologiebedrijf Nedap drijft op talent en dus gooide ceo Ruben Wegman het organisatiemodel om. ‘Ik geef alleen een richting aan.’

Meer Interviews Nedap

Bestuurders in het nieuws

facebook