Unibail-Rodamco SE

  • Beurscode: PUL (Aex)
  • Hoofdkantoor Unibail-Rodamco: 7, place du Chancelier Adenauer CS 31622 75772 Paris Cedex 16 - Frankrijk
  • Unibail-Rodamco Nederland: World Trade Center Schiphol, Tower H Schiphol Boulevard 371 - 1118 BJ Schiphol PO Box 75600 - 1118 ZR Schiphol
  • Medewerkers: 1990 [2016]
  • Winkelcentra: 71 [2016]
  • Netto huurinkomen: €1,272.6 miljoen [2016]
  • Netto huurinkomen Nederland: €61,5 miljoen [2016]

Over Unibail-Rodamco

Unibail-Rodamco SE is een Frans-Nederlands vastgoedbedrijf. Ze bezitten winkelcentra door heel europa, kantoorruimte en tentoonstellings- en conventiecentra in en rond Parijs. Binnen de vastgoedsector is Unibail-Rodamco actief in drie sectoren: ontwikkeling, investering en operationeel. De focus van deze sectoren ligt op winkelcentra, kantoorgebouwen en conventie- en expositieruimten.

Unibail-Rodamco is ontstaan uit een fusie tussen Unibail en Rodamco Europe. Unibail-Rodamco is actief in twaalf Europese landen. Unibail was van oorsprong eigenaar, ontwikkelaar en belegger van grote vastgoedprojecten als winkelcentra en kantoren. Rodamco Europe is ontstaan uit een splitsing van diverse eenheden van Rodamco Fonds. Eigenaar hiervan was Robeco. Rodamco Europe was in deze hoedanigheid actief in veertien Europese landen. Inmiddels in Unibail-Rodamco een Europees Vennootschap (SE) en tevens het eerste AEX-genoteerde bedrijf met deze bedrijfsvorm.

Organisatiestructuur:
Unibail-Rodamco Groep heeft een two-tier bedrijfsstructuur. De Raad van Bestuur is verantwoordelijk voor het dagelijkse bestuur en heeft een onafhankelijke Raad van Commissarissen. Beide Raden zorgen dat strategie, beleid en middelen zodanig worden ingezet dat de zakelijke doelen worden bereikt. De Raad van Bestuur bestaat uit zes leden. De Raad van Commissarissen wordt in haar toezicht bijgestaan door twee commissies: het Audit Committee en de Governance, Nomination en Remuneration Committee.

Interview Unibail-Rodamco