MBO-Award 2014

MBO-Award 2014

17-07-2014 | Auteur: Quinty Danko

De Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen zoekt samen met KPMG en Ebbinge naar het beste management buy-out plan van dit jaar. Doe de quick scan en maak een kans.


De Nederlandse participatiemaatschappijen staan er goed voor. Niet alleen hebben zij goed gevulde portefeuilles, zij hebben ook geld voor nieuwe plannen.


In voor een management buy-out?
De grote vraag is: Waar zijn de goede ondernemingen, met gemotiveerd management die klaar zijn voor een nieuwe stap en verder willen groeien?  • Welk managementteam denkt dat er meer mogelijkheden zijn als er nieuwe investeringen gedaan kunnen worden, of als die overname die al zolang op het wensenlijstje staat eindelijk gerealiseerd kan worden?

  • Bij welke onderneming spelen opvolgingsvraagstukken?

  • Welke businessunit van een grote multinational is geen echte kernactiviteit meer?


Dit zijn nu precies de situaties waarbij een participatiemaatschappij samen met het management de oplossing kan bieden.


Hoe werkt het?
Zijn jullie het managementteam dat al lang de wens koestert om een management buyoutte doen? Stuur dan het plan voor 1 oktober a.s. aan info@nvp.nl. Alles wordt vanzelfsprekend vertrouwelijk behandeld.


Quick scan
Vervolgens wordt in een quick scan door specialisten van KPMG en Ebbinge de haalbaarheid van de buy-out getoetst. Wie weet heeft u het beste management buy-out plan van het jaar!


MBO-Award-uitreiking
De uitreiking van de MBO-Award 2014 vindt plaats tijdens het NVP-lustrumseminar in november.


 Management Scope Rankings

Bekijk hier alle rankings die Management Scope jaarlijks samenstelt.

Meer achtergrond artikelen

magazines_artikelen/Castelein03v.jpg

'Onder water geniet ik van de prachtige biodiversiteit'

Allard Castelein duikt, schaatst en skiet graag. Om fit te blijven, loopt hij dagelijks hard. Het op peil houden van zijn conditie is belangrijk, want skiën doet hij het liefst off piste, een zware variant. Ook bij het duiken helpt zijn hardlooproutine. ‘Als je fysiek fit bent, kun je meer van het duiken genieten.’

lees artikel
magazines_artikelen/Riemens-balans02v.jpg

'Mijn hele leven doe ik al aan extreme sporten'

Eerder deed hij aan autoracen, aerobatics en formatievliegen, maar nu vindt Paul Riemens, ceo van RAI Amsterdam, zijn uitdaging in kitesurfen. Voor hem ‘werkt’ sport pas als hij zichzelf nieuwe doelen kan blijven stellen. Zijn kitesurfgroep helpt daarbij: ‘We fokken elkaar op.’

lees artikel
magazines_artikelen/Dijkstra-Balans01v.jpg

'Met sport blazen we stoom af'

Zelf fietst en kickbokst hij graag, maar Flow Traders-ceo Dennis Dijkstra spreekt nog liever over de sportcultuur op kantoor. Dijkstra heeft Kaya Gezgin, personal trainer in dienst van Flow Traders, gevraagd mee te doen aan het interview. 'Mijn kinderen denken dat Flow Traders een sportmerk is!'

lees artikel
Management Scope

Geïntereseerd in Management Scope?

Maak kennis met het magazine via een proefabonnement: 3 edities voor €18,- of 6 edities voor €36,-

Vraag een proefabonnement aan
facebook