Wessanen versus Veenhof

Datum: 08-09-2009

Wessanen versus Veenhof

De aandeelhouders van Wessanen hebben tijdens een buitengewone vergadering ingestemd met een voorstel van de RvC van het voedingswarenconcern om het contract met Ad Veenhof door een rechter te laten ontbinden.

Vertrekregeling
Aandeelhouders van Wessanen, onder meer bekend van Zonnatura, kwamen dinsdagochtend in het Okura hotel in Amsterdam bijeen voor een ongebruikelijk kwestie. Sinds 24 februari, toen Veenhof de wacht werd aangezegd, hebben Wessanen en Veenhof gesproken over een vertrekregeling. Ze konden niet tot een overeenkomst komen. Wessanen wilde vervolgens dat een rechter zich zou buigen over het geschil.

Geschreven verklaring Veenhof
Een woordvoerder las een door Veenhof geschreven verklaring voor. De oud-topman liet weten een gang naar de rechter toe te juichen en de handelswijze van de commissarissen te betreuren. Hij benadrukte in de verklaring dat hij al eerder heeft gezegd dat de verwijten die hem gemaakt worden onjuist zijn.

Verzoek VEB
De voorzitter van de raad van commissarissen, Durk Jager, wilde na herhaaldelijk verzoek van beleggersclub VEB niet echt ingaan op de inhoudelijke kant van het conflict. ,,Het is een zaak die door de rechter moet worden behandeld. Het lijkt me niet correct dat hier te doen. Er kunnen dan dingen worden gezegd die pijnlijk zijn'', aldus Jager.

Lees ook:
> Wessanen verlaagt eigen vermogen
> Wessanen: moeizaam eerste kwartaal eindigt met verlies
> Ad Veenhof treedt per direct af als CEO Wessanen
> Wessanen: CFO Wagter verlaat concern
> Biografie Ad Veenhof