Ada van der Veer voorzitter Monitoring Commissie Accountancy

Ada van der Veer voorzitter Monitoring Commissie Accountancy

01-07-2015 Op 23 juni 2015 is een onafhankelijke Monitoring Commissie ingesteld. Van der Veer-Vergeer zal de functie van voorzitter van de commissie vervullen.

Monitoringscommissie
De Monitoring Commissie Accountancy is door de Nederlandse Beroepsorganisatie voor Accountants ingesteld, maar zal in volledige zelfstandigheid en onafhankelijkheid haar onderzoeken verrichten. De commissie heeft als doel om de geloofwaardigheid en het gezag van de accountantssector in Nederland te herstellen en is ingesteld voor een periode van vier jaar. De commissie ziet toe op het hervormingsprogramma dat door de accountantssector is opgesteld als gevolg van een reeks affaires die het vertrouwen in het beroep hebben ondermijnd.

Leden commissie
Ada van der Veer-Vergeer vervult binnen de Monitoringcommissie de functie van voorzitter. De commissie bestaat verder uit Angelien Kemna, Erik van der Loo, Henk Scheffers en Marcel Pheijffer.

Interview met Ada van der Veer - Vergeer

Tjalling Smit en Ada van der Veer over jonge boardleden

Tjalling Smit en Ada van der Veer over jonge boardleden

14-03-2019 Verjonging van het bestuur en toezicht is in tijden van disruptie en digitalisering noodzakelijk. Uit de Top-100 Commissarissen 2019 van Management Scope blijkt echter dat de commissarissis steeds ouder wordt. Hoe kan dat? Daarover wisselen de ervaren Ada van der Veer en ‘nieuwkomer’ Tjalling Smit van gedachten. ‘Jonge bestuurders hebben het gevoel dat ze steeds moeten bewijzen waarom ze er zitten.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook