Alexander Zwart nieuwe chief innovation & technology officer Rabobank

Alexander Zwart nieuwe chief innovation & technology officer Rabobank

23-08-2023 Met ingang van 1 december 2023 wordt Alexander Zwart benoemd als chief innovation & technology officer en lid van de groepsdirectie. Hij volgt Bart Leurs op.

Alexander Zwart startte zijn loopbaan in 1997 bij Coco-Cola, waar hij verschillende commerciële rollen vervulde. In 2001 trad hij in dienst bij Nuon, waar hij deel uitmaakte van een business development team dat energiebedrijven in België en Duitsland oprichtte. In 2008 stapte hij over naar Rabobank, waar hij in dienst trad als hoofd cash management operations. Sindsdien vervulde hij diverse functies. Momenteel is hij verantwoordelijk voor de tech-afdelingen van Rabobank Retail Nederland.

Voorzitter van de raad van commissarissen Marjan Trompetter laat weten zeer verheugd te zijn met deze benoeming: "Alexander heeft een lange geschiedenis bij Rabobank en is uitermate goed bekend met de kern van de technologie en digitalisering van Rabobank. Hij heeft laten zien dat hij zeer complexe veranderingen binnen de bank kan doorvoeren, iets wat je niet kunt bereiken zonder echt contact te maken met mensen en sterke teams op te bouwen. En in navolging van Els Kamphof ben ik verheugd nog een getalenteerde Rabobank directeur te zien toetreden tot onze groepsdirectie."

Zwart volgt Bart Leurs op, die heeft besloten de bank na zeven jaar te verlaten. Ceo Stefaan Decreaene dankt Bart Leurs voor zijn bijdrage aan impactvolle innovaties voor de bank.

Ook president-commissaris Marjan Trompetter spreekt haar waardering uit: "Bart heeft bijgedragen aan de strategie van de bank door de digitale transformatie te versnellen en de bank te begeleiden naar een Agile manier van werken. In zijn laatste functie was Bart sterk gericht op de stabiliteit en IT-veiligheid van de bank en haar technologieplatformen. Hij heeft ook veel aandacht en nadruk gelegd op cyberrisico's, datakwaliteit en de aantrekkelijkheid van Rabobank als tech-werkgever. Mede door deze inspanningen is Rabobank door Computable erkend als de #1 tech-werkgever van de niet-tech bedrijven in Nederland."

In juni interviewde Management Scope Bart Leurs nog. Lees het interview hier: Bart Leurs (Rabobank): ‘We hebben een tijdelijke AI-stop ingevoerd’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook