Alexandre de Juniac verlaat Air France-KLM

Alexandre de Juniac verlaat Air France-KLM

06-04-2016 Op 5 april 2016 werd bekendgemaakt dat CEO en Chairman De Juniac Air France-KLM zal verlaten.

Aftreden
Bestuursvoorzitter Alexandre de Juniac zal zijn functie bij Air France-KLM medio 2016 neerleggen. De Juniac vervult de functie van CEO sinds 2013 en treedt af omdat hij is voorgedragen om te worden benoemd tot CEO van de International Air Transport Association (IATA). Over de voordracht bij IATA zal worden beslist tijdens de Algemene vergadering van Aandeelhouders op 1 juni 2016. Volgens de Board of Directors van Air France-KLM wordt op korte termijn beraad over hoe in de opvolging van De Juniac zal worden voorzien.

Board of Directors
De Board of Directors laat weten zeer dankbaar te zijn voor de inzet van Alexandre de Juniac in de verwezenlijking van het economische en financiële herstel van het bedrijf, de versterking van het aanbod van diensten en het terugwinnen van klanten. 'De Board van Air France-KLM is verheugd dat de prestaties van De Juniac ook zijn erkend door de Board of Governors van IATA en zij Alexandre de Juniac hebben voorgedragen om hun internationale organisatie te leiden', aldus Air France-KLM.

Groei Air France-KLM
Alexandre de Juniac bedankt in een persbericht iedereen die bij heeft bijgedragen aan het herstel van Air France-KLM en aan het herstel van de voorwaarden voor de groei van het bedrijf. 'Air France-KLM heeft door de vaardigheden van zijn teams, de prestige van zijn merken en door zijn Europese roots alle kwaliteiten om te concurreren met 's werelds toonaangevende luchtvaartmaatschappijen', aldus De Juniac.

Lees ook
> Nieuwsbericht over de herbenoeming (maart 2015) van De Juniac als CEO


Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook