Allegra van Hövell-Patrizi volgt Maarten Edixhoven op bij Aegon

Allegra van Hövell-Patrizi volgt Maarten Edixhoven op bij Aegon

15-06-2021 Met onmiddellijke ingang is Allegra van Hövell-Patrizi benoemd tot opvolger van Maarten Edixhoven als ceo van Aegon Nederland en lid management board van Aegon NV. Dat maakte de organisatie op 15 juni 2021 bekend.

In 2015 trad Allegra van Hövell-Patrizi in dienst bij Aegon, waar zij een jaar later werd benoemd tot chief risk officer en lid van het management board van Aegon NV. Van Hövell-Patrizi begon haar carrière in de financiële dienstverlening bij McKinsey & Company en ging daarna aan de slag bij vermogensbeheerbedrijf F&C Investments en Prudential plc. Over haar benoeming tot ceo laat zij weten: ‘Ik ben erg dankbaar voor het vertrouwen dat in mij is gesteld. Ik kijk ernaar uit om samen met onze collega’s in Nederland te werken aan het nog lichtvoetiger en klantgerichter maken van het Nederlandse bedrijf.’

Lard Friese, ceo van Aegon, is verheugd dat Allegra Hövell-Patrizi aantreedt als nieuwe ceo van Aegon Nederland. ‘Ze heeft laten zien over de juiste combinatie van leiderschapskwaliteiten en diepgaand inzicht in onze business te beschikken om het Nederlandse bedrijf in de volgende fase van zijn transformatie te leiden’, aldus Friese.

Inmiddels is de selectieprocedure voor het aanstellen van een nieuwe chief risk officer voor Aegon NV in volle gang. Tot een opvolger is benoemd, zal cfo Matt Rider de verantwoordelijkheid voor risk management op zich nemen.

Vorige maand maakte Aegon bekend dat Maarten Edixhoven stopt als ceo van Aegon Nederland en lid van het management board van Aegon NV. Edixhoven start in oktober dit jaar als bestuursvoorzitter bij Van Lanschot Kempen, waar hij Karl Guha opvolgt.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook