Maarten Edixhoven stopt bij Aegon Nederland

Maarten Edixhoven stopt bij Aegon Nederland

11-05-2021 Aegon maakt op 11 mei 2021 bekend dat Maarten Edixhoven per direct terug zal treden als ceo van Aegon Nederland en lid van het management board van Aegon N.V. Met ingang van 1 oktober 2021 start Edixhoven als voorzitter rvb bij Van Lanschot Kempen.

Zeven jaar geleden startte Maarten Edixhoven bij Aegon. De laatste bijna vijf jaar stond hij aan het hoofd van Aegon Nederland. ‘Het is nooit een goed moment om afscheid te nemen’, laat hij weten. Hij heeft besloten zijn carrière voort te zetten bij Van Lanschot Kempen. Daar zal hij per 1 oktober 2021 de rol van Karl Guha als voorzitter van de raad van bestuur overnemen. ‘Het was een voorrecht om bij Aegon te werken, en ik ben trots op wat we hebben bereikt in de jaren dat in het Nederlandse bedrijf heb mogen leiden. Ik wil mijn collega’s hartelijk bedanken voor de steun en de samenwerking de afgelopen jaren, en wens ze veel succes in de toekomst’, aldus Edixhoven.

Lard Friese, ceo Aegon N.V., bedankt Maarten Edixhoven namens alle collega’s van Aegon voor zijn waardevolle bijdrage aan de onderneming. Friese: ‘Maarten Edixhoven staat bekend als een betrokken leider, die klanten en medewerkers centraal stelt. Als lid van de management board heeft hij altijd het externe perspectief ingebracht. Ik wens hem alle succes in zijn nieuwe rol bij Van Lanschot Kempen.’ De procedure om een nieuwe ceo voor Aegon Nederland te benoemen is reeds gestart.

Van Lanschot Kempen brengt op dezelfde dag in een persbericht naar buiten Maarten Edixhoven te willen benoemen als voorzitter van de raad van bestuur. Toezichthouders hebben reeds goedkeuring gegeven en de ondernemingsraad van Van Lanschot Kempen heeft een positief advies gegeven over zijn benoeming. Edixhoven volgt Karl Guha op, die in januari dit jaar aangaf terug te willen treden als voorzitter

Voorzitter van de raad van commissarissen van Van Lanschot Kempen, Frans Blom, is zeer verheugd met de komst van Maarten Edixhoven. Blom: 'Hij is een uitstekend bestuurder met uitgebreide ervaring in de financiële sector en een teamspeler met een inspirerende persoonlijkheid. We hebben er het volste vertrouwen in dat we onder leiding van hem verder kunnen bouwen aan de groei en ontwikkeling van het bedrijf.' 

Maarten van Edixhoven laat weten uit te kijken om te starten in zijn nieuwe rol. 'Ik ben Karl Guha zeer erkentelijk dat hij tot 1 oktober aan het roer blijft en er nog tot aan het einde van het jaar is voor overdracht en advies. Ik zal mij inzetten om samen met mijn nieuwe collega's belangrijke thema's als duurzaamheid en nieuwe technologie verder toe te passen in de bedrijfsvoering en dienstverlening', aldus Edixhoven. 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook