De fases van Ahold

De fases van Ahold

07-05-2007 Moberg vertrekt begin juli bij Ahold. Hij heeft een bewogen bestuursperiode achter de rug. Nadat in september 2003 zijn beloningspakket bij Ahold bekend werd gemaakt op de aandeelhoudersvergadering waar gestemd moest worden over zijn benoeming, voltrok zich een fel debat. Niet alleen beleggers, maar ook het publiek, de media, vakbonden en politici trokken zijn integriteit in twijfel. ‘Doet deze man het alleen maar voor het geld?’ vroeg men zich af.

In een interview dat Management Scope met hem had in januari 2004, wierp Moberg een ander licht op deze kwestie. “Toen ik in 2003 kwam ging het om het redden van de onderneming, en dat is ons inmiddels gelukt”, zo zegt hij op de aandeelhoudersvergadering van 3 mei 2007. Verandering van leiderschap is de officiële reden die Ahold geeft voor het vertrek van haar CEO Anders Moberg begin juli 2007. Inmiddels is bekend geworden dat Moberg naar Dubai vertrekt om CEO te worden van Majid Al Futtaim Group.

Ahold gaat zo gezegd een nieuwe fase in. In ons dossierAhold vindt u een aantal door Management Scope gepubliceerde artikelen over de verschillende fases van Ahold.

INTERVIEW Anders Moberg, Management Scope.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook