Angelique Magielse nieuwe financieel directeur NS

Angelique Magielse nieuwe financieel directeur NS

04-09-2023 NS Groep heeft op 1 september bekendgemaakt dat Angelique Magielse per 1 maart 2024 wordt benoemd als financieel directeur en lid van de raad van bestuur.

Angelique Magielse volgt in haar nieuwe functie als financieel directeur Bert Groenewegen op, die bekend heeft gemaakt na bijna 8 jaar zijn functie neer te willen leggen. Hij zal Magielse de komende maanden inwerken.

Magielse startte haar loopbaan bij KPMG, waarna ze verschillende posities binnen NS bekleedde. Sinds 2016 is ze lid van de directie van NS-dochter Abellio. De activiteiten van Abellio zullen als lid van de raad van bestuur onderdeel van haar portefeuille blijven.

Herman Dijkhuizen, voorzitter raad van commissarissen stelt: “Ik ben verheugd dat we als NS vanuit eigen gelederen Angelique Magielse kunnen benoemen tot lid van de raad van bestuur. Angelique Magielse is een uitstekende professional met relevante ervaring, die zich ook bij NS-dochter Abellio op moeilijke momenten bewezen heeft. Daarbij kijkt ze verder dan de financiële aspecten en heeft zij als bestuurder juist oog voor de maatschappelijke impact van NS.”

Wouter Koolmees, president-directeur meldt het volgende over de nieuwe functie van Angelique Magielse: “Ik ben trots dat we een collega uit ons bedrijf in de Raad van Bestuur kunnen verwelkomen en kijk enorm uit naar onze vernieuwde samenwerking.”

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook