Anja Mutsaers nieuwe commissaris bij Gasunie

Anja Mutsaers nieuwe commissaris bij Gasunie

22-11-2021 Gasunie heeft op 22 november bekendgemaakt dat Anja Mutsaers per 1 december is benoemd als commissaris. Wopke Hoekstra, demissionair minister van Financiën, heeft Mutsaers benoemd op voordracht van de raad van commissarissen.

Momenteel is Anja Mutsaers actief als lid van de management board en partner bij De Brauw Blackstone Westbroek, en commissaris bij onder andere Het Concertgebouw. Als advocaat heeft zij ruime ervaring opgedaan op gebied van energiemarkt, transacties, reguleringsvraagstukken en corporate governance.

De voorzitter van de raad van commissarissen, Pieter Duisenberg zegt over haar benoeming het volgende: “De energietransitie brengt op het vlak van regulering, corporate governance en nieuwe samenwerkingsvormen met bedrijven grote uitdagingen met zich mee. De komst van Anja Mutsaers zorgt voor verdere versterking van de raad van commissarissen van Gasunie op deze belangrijke vraagstukken.”

De rvc van Gasunie bestaat per 1 december uit de volgende leden: Pieter Duisenberg (voorzitter), Dirk Jan van den Berg, Martika Jonk, Johannes Meier, Willem Schoeber, Ate Visser, Carolina Wielinga en Anja Mutsaers.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook